Ege Kuzey Ege doldu taştı

Kuzey Ege doldu taştı

10.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Edremit Körfezi’nde seçimlerin ve sınavların ardından otellerde doluluk yüzde 95’e ulaştı

Kuzey Ege doldu taştı

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ardından, sıcaklıkların da artmasıyla, Balıkesir’in Edremit Körfezi’ndeki otellerde doluluk oranı, yüzde 95’e ulaştı. Rezervasyon yaptırmadan bölgeye gelen turistler, kalacak yer bulmakta güçlük çekti. Plajlara gelenler, boş şezlong bulmakta zorlandı.

Haberin Devamı

‘Tüm yıla yayacağız’

Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği (EKTİD) Başkanı Yahya Yavuz, doluluk oranının bu haftadan itibaren yüzde 100’e ulaşacağını belirtti, “Sadece 3 aylık yaz sezonu için değil, bütün bir yıla yayılabilecek turizm kapasitemiz var. Tatilcilere yer bulma konusunda sorun yaşamamaları için mutlaka erken rezervasyon yaptırmalarını öneriyorum. Bölgi hak ettiği değeri bulmaya başladı. Taleplerde her geçen yıl artıyor” dedi.

Çanakkale Ayvacık’a bağlı Küçükkuyu beldesinden Ayvalık Sarımsaklı Plajı’na kadar yaklaşık 145 kilometrelik sahil şeridi bulunan Edremit Körfezi, 30 binin üzerinde yatak kapasitesi ve 130 binden fazla yazlıkla iç turizmde önemli bir yer tutuyor.