Ege Lavanta diyarı Yuntdağı

Lavanta diyarı Yuntdağı

06.07.2017 - 04:51 | Son Güncellenme:

Yunusemre Belediyesi’nin Yuntdağı’nda toprakla buluşturduğu lavantaların ilk hasadı törenle yapıldı. Başkan Çerçi, “Yeni bir sektör oluşturacağız” dedi

Lavanta diyarı Yuntdağı

Yunusemre Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Yuntdağı Köseler Mahallesi’nde toprakla buluşturulan lavantaların ilk hasadı törenle yapıldı. Lavantanın hasadından yaklaşık 700 kilogram lavanta elde edilmesi bekleniyor. Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, Yuntdağı’nda farklı ürün arayışlarının olumlu sonuçlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti, “Lavanta ekimine geldiğimiz zaman tutar mı diye tereddütteydik. Yuntdağı bakir bir alan, lavanta nedir bilmiyoruduk. Şimdi üretimini yapıyoruz fakat pazarlama konusunda büyük sorunlar yaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Zihinsel dönüşüm

Yuntdağı’nda sektör oluşturmak için çalıştıklarını ancak halkın desteğiyle amaçlarına ulaşacaklarını ifade eden Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, “Yuntdağı köylerimizi sosyal ve ekonomik açıdan bir noktaya taşıyabilmek için zihinsel bir dönüşüm yapmamız lazım. Taşlık ve verimsiz alanlar gibi görünse de Gediz’in ortasında olmayan imkan ve iklim burada mevcut. Buranın şartlarına uygun ürünleri bulmamız gerekiyor” dedi.

‘Sırada hal projesi var’

ÇERÇİ, “Lavanta kozmetik sektöründe rağbet görüyor. Yuntdağı’nda bir sektör oluşturma gayretindeyiz. Bunu başarırsak, buraya alıcılar gelir. Toplu alım satım yapılabilecek hal projemiz de var” diye konuştu.

Yazarlar