Ege Lazerle astigmat tedavisi

Lazerle astigmat tedavisi

26.06.2018 - 23:57 | Son Güncellenme:

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, astigmat rahatsızlığının lazerle tedavisinin mümkün olduğunu söyledi.

Lazerle astigmat tedavisi

Sık görülen görme kusurlarından biri olan astigmatın, gözlük kullanılmadığında baş ağrısı, bulanık görme ve netlik kaybı gibi sorunlara neden olduğunu belirten Asena, “Femtosaniye Lasik uygulamasıyla astigmat tedavisinde başarılı sonuçlar elde edebiliyoruz. Lasik, excimer laser ile kornea tabakasına yeniden şekil verilerek kırma kusuru dediğimiz göz bozukluklarının düzeltilmesi işlemidir” dedi, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

Eskisi gibi oluyor

“Halk arasında astigmatizmanın lazerle düzeltilemediğine dair yanlış bir kanı hakim. Astigmat da, miyopi ve hipermetropi gibi belli sınırlara kadar lasik cerrahisiyle düzeltilebiliyor. Eğer hastanın gözünde 1 numaranın üzerinde astigmat varsa ve hastanın göz yapısı da uygunsa lazer tedavisiyle görme kalitesi eski seviyesine döndürülebiliyor. Eğer göz yapısı uygun değilse ve numara çok yüksekse, göz içi lens (ICL) tedavisi uygulanıyor. Bu yöntemle de iyi sonuçlar alabiliyoruz.”

Bir günde iyileşiyor

Femtosaniye Lasik tedavisinde iki göze de operasyonda yapıldığını ve işlemin birkaç dakika sürdüğünü anlatan Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, “Hazırlıkla birlikte, hasta 10 - 15 dakika ameliyathanede kalıyor. Hastanın ameliyat olduğu gün dinlenmesi ve gözünü kapalı tutması gerekiyor. Ertesi gün ise normal yaşantısına dönebiliyor” diye konuştu.