Ege Leylek cennetinde yuvalar şenlendi

Leylek cennetinde yuvalar şenlendi

24.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

MUĞLA’NIN Ula İlçesi’ne bağlı Akçapınar Köyü, havaların ısınmasıyla yine doğaseverlerin ilgi odağı oldu.

Leylek cennetinde yuvalar şenlendi

Son bir hafta içinde yuva yapan leyleklerin sayısı 30’a ulaştı. Muğla- Marmaris Karayolu’nun Gökova kısmından da görülebilen sevimli leylekler köyde adeta görsel bir şölen oluşturdu. Köye akın eden yerli yabancı turistler ise bol bol fotoğraf çekip görüntü aldı.

Turistler geliyor
MUHTAR Şükrü Arslan, köy çevresinde yuva yapan leylek sayısının 200’ü bulduğunu söyledi, “Leylekler köyün simgesi oldu. Her yıl bu aylarda leylekleri görme için yüzlerce turist geliyor. Leylekleri korumak amacıyla elektrik tellerini yeraltına alma projesini bir an önce hayata geçirmek istiyoruz. Leylek yuvalarını korumaya aldık. Her yıl dört gözle onları bekliyoruz. Gökova’nın doğasının güzelliği, sıcaklığı, bitki ve canlı türlerinin bolluğu nedeniyle köyümüz leylek cennetine dönüştü” dedi.

Haberin Devamı

Yaşlılar gününde merdiven çilesi
MANİSA’DA çeşitli huzurevlerinde kalan yaşlılar Vali Celalettin Güvenç’i ziyaret etmek isteyince merdiven sıkıntısı yaşadı. Yaşlılar, tarihi valilik binasının ikinci kattaındaki makam odasına ulaşmak için 64 basamak çıkmak zorunda kaldı. Yürümekte zorluk çeken yaşlıların merdiven çilesi 15 dakika sürdü. Bekleme salonunda soluklanan yaşlılar daha sonra ellerindeki çiçekler ile Vali Güvenç’in odasına girdi. Vali Güvenç, asansör konusunda Anıtlar Kurulu’na proje sunacaklarını belirterek, yaşadıkları sıkıntı nedeniyle yaşlılardan özür diledi.

Dansta gençleri kıskandırdılar
İZMİR Büyükşehir Belediyesi, çeşitli huzurevlerinde kalan 400 yaşlıyı Körfez turunda ağırladı. Başkan’ın eşi Türkegül Kocaoğlu’nun da katıldığı gezide eğlenen yaşlılar, orkestranın çaldığı şarkılarla coştu. Cha cha ve twist’ten Harmandalı’ya kadar çok farklı dans çeşitlerindeki hünerlerini sergileyen ‘nüfus kağıdı eski, yüreği genç’ler, başarılı figürleriyle dikkat çekti.

Haberin Devamı

Kadın Festivali bugün başlıyor
KONAK Belediyesi, Alman Goethe Enstitüsü ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen ‘2. Uluslararası Kadın Festivali’ bugün başlıyor. İzmir Ticaret Odası Mücahit Büktaş Salonu’nda yapılacak açılış sonrası “Uluslararası Kadın Hareketi Nereye Gidiyor” konulu panel yapılacak. Yarın da, Basmane Semt Merkezi’nde düzenlenecek ‘Sokak Şenliği’nde çeşitli kadın kuruluşları sergilerinin yanı sıra konser, söyleşi ve dans gösterileri yapılacak. Canlı heykeller sokağın görünümüne bir hava katarken Alman müzik grubu Backdoor Connection şarkılarıyla eğlendirecek.

Ödemiş bandosuna kavuşuyor
ÖDEMİŞ’TE, kadronun yaşlanıp emekli olması, yeni eleman bulunamaması nedeniyle kapanan bando takımı yeniden kuruldu. Dokuz Eylül Üniversitesi’nden alınan destekle, kurulan bando ilk kez 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinde vatandaşlarla buluşacak. Klasik Batı Müziği Bölümü öğretim üyesi Özcan Göker’in çalıştırdığı yeni bando ekibinin çalışmalarına dördü bayan olmak üzere, öğretmen, grafiker, öğrenci, pazarcı gibi çeşitli mesleklerden 18 kişi katılıyor.

Haberin Devamı

İsmail Sivri öykü ödülü
İZMİR Gazeteciler Cemiyeti’nin 14 yıl başkanlığını yapan İsmail Sivri adına düzenlenen “Çocuk Öyküleri Yarışması”na başvurular başladı. Yarışmaya, ilk ve ortaöğretimde okuyan öğrenciler, 1 Mayıs 2011’e kadar başvurabilecek. Öğrenim çağındaki çocuk ve gençlere yaz-mayı, doğayı sevdirmek, yetenek- lerini ortaya çıkarmak amacı taşıyan yarışmada dereceye girenlere, diz üstü ve masaüstü bilgisayar, fotoğraf makinesi ve elektronik sözlük hediye edilecek.

Aqua Fantasy sezonu açtı
SELÇUK Pamucak’ta bulunan Aqua Fantasy Hotel&SPA turizm sezonunu açtı. Üç bin yatağı ile Türk turizminin en önemli tesislerinden olan otel, TUI’nin, müşteri memnu-niyeti anketlerinde son iki yıl üst üste “Splash” kategorisinde, dünya birincisi seçildi. Aqua Fantasy Genel Koordinatörü Aşkın Altıparmak, kış sezonununda eksikleri giderdiklerini belirterek, “Türk turizminin bu sezonun hareketli bir yıl geçireceğini düşünüyoruz. Otelimizi açtık, su parkımızı da Nisan ayı içerisinde açacağız” dedi.

Yazarlar