EgeLezzetler buluşması

Lezzetler buluşması

20.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, 27-29 Eylül’de Kültürpark’ta düzenlenecek olan, PASTART İZMİR-Uluslararası Pastacılık, Tatlıcılık, Şekercilik ve Unlu Mamuller Festivali’nde 1 milyon kişiyi buluşturacaklarını belirtti.

Lezzetler buluşması

Yeme içme kültürüyle de büyük bir potansiyele sahip olan İzmir, Eylül ayında önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Kültürpark’ta, 27-29 Eylül günleri arasında PASTART İZMİR-Uluslararası Pastacılık, Tatlıcılık, Şekercilik ve Unlu Mamuller Festivali düzenlenecek. Organizasyona, 20 ülkeden 500 firma ve 1000’in üzerinde pasta şefi katılacak.
Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice ile federasyona bağlı 60 oda başkanı, konuyla bir basın toplantısı düzenledi, hedeflerini anlattı. Federasyonun Genel Başkanı Yenice, en az 1 milyon ziyaretçiyi Kültürpark’ta ağırlamak istediklerini belirtti. Türk mutfağının en güçlü alanlarından birinin unlu mamuller olduğunu belirten Yenice, “Amacımız, bu lezzet zenginliğini bir kutlamayla kanıtlamak ve ihraç ürünleri yelpazesine taşımak” dedi. Türk mutfağının modern kanadı olan pastacılık ile geleneksel kanadı tatlıcılığı birlikte sunmak istediklerine vurgu yapan Yenice, “İki büyük hedefimiz var: Dünya mutfak organizasyonları listesine üst sıralardan girmek istiyoruz. Diğer hedef de, 1 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başkanlara teşekkür

İzmirliyi kentin esnafı ve yeme-içme sektörünün temsilcileriyle buluşturmak istediklerini kaydeden Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, desteklerinden dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a teşekkür etti.

3 kilometre pasta

Festivalin rengi, İzmir Tatlıcılar ve Pastacılar Odası üyeleri ile katılımcıların birlikte hazırlayacağı 3 kilometre uzunluğundaki pasta olacak. 1000 şefin birlikte çalışacağı Festival Pastası’yla dünya rekoru kırılması amaçlanıyor. Ayrıca, İzmir’in geleneksel lezzetleri halka tanıtılarak ikram edilecek. Bir boyoz sokağı kurulacak; mermer tezgâh ve fırınlar getirilerek boyozun yumurtayla nasıl bütünleştiği anlatılacak. Gevrek, lokma ve gözleme gibi değerlerin de tadımı yapılacak.
Bu organizasyonun İzmir’in bir gastronomi kenti olması yolunda önemli bir adım olmasını dilediklerini vurgulayan Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, “Yerel unsurların öne çıkarılacağı festival, yöneticilerin kente bir şey katması adına da önemli. Kente, bir yemek müzesi ve mutfak sanatları akademisi kazandırılması anlamında da çalışmalar yapılmasını vurgulayacağız” şeklinde konuştu.
Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Başkanı Gökhan Tufan, festivalin Türk mutfağı, gastronomisi ve turizmine önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirtti.
Festivalin söyleşiler koordinatörlüğünü araştırmacı/koleksiyoner Nejat Yentürk yapacak. Sosyal sorumluluk faaliyetlerini de, ödüllü Elele Cafe projesiyle öne çıkan Anadolu Otizm Vakfı düzenleyecek.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler