Ege Lezzetlerimizi dünya tanıyacak

Lezzetlerimizi dünya tanıyacak

30.06.2021 - 00:15 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tarım ve hayvancılığa yönelik projeleri, Türkiye’nin en önemli gastronomi turizmi etkinliklerinden GastroShow’da tanıtılıyor

Lezzetlerimizi dünya tanıyacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘Başka Bir Tarım Mümkün’ vizyonu doğrultusunda tarıma ve hayvancılığa verdiği destekleri Ace of MICE Fuarı ve eş zamanlı yapılan ana sponsoru olduğu GastroShow’da tanıttı. İzmir standında Halkın Bakkalı, Visitİzmir, Fuarİzmir, Tarkem, Turuncu Çember, Baysan A.Ş, Tohum Merkezi, Üretici Pazarı, coğrafi şşaretli ürünler yer aldı.

Turizm sektörünün önemini vurgulayan Başkan Soyer, “Yeni normalleşme denilen bu dünyada, krizi fırsata çevirebilenler ayakta kalacak. Geleceğe bakarken hem geçmişimizden esinlenerek, ama hem de yaratıcı teknolojileri, dijital teknolojileri ve yaratıcı fikirleri daha çok öne çıkartarak yeni bir yer almak mecburiyetindeyiz. Dirençli bir turizm inşa etmek zorundayız” dedi.

Dayanışma vurgusu

Başkan Soyer, “Şehirlerarası rekabeti doğru buluyorum. Geleceğin dünyası, kentler dünyası. Kentler arasındaki değerlerin, zenginliklerinin öne çıktığı bir durum. Ama bir şey hepsinden daha önemli, kendi aramızdaki dayanışmamız. Birbirimizin eksiklerini kapatarak, çok güçlü bir dayanışma içinde olma mecburiyetindeyiz” diye konuştu. Duayenler Oturumu’na da katılan Büyükşehir Başkanı, gastronominin tarım ve turizmin kesişme noktası olduğunu belirtti. Sürdürülebilirliğin geçmişle gelecek arasındaki adalet olarak tarif edildiğini ifade eden Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğer biz bunu yakalamaya özen gösterirsek o zaman sürdürülebilir bir şey yapmaya başlayacağız. Kore’deki bir turşunun nasıl bir memleketin turizm sektörünü markalaştırdığından bahsedildi. Bizim de tarhana çorbamız var. Türk Hava Yolları uçaklarında biz neden tarhana çorbası içmeyiz? Tarımı desteklemesi ile ilgili, bir ilçemizdeki butik otel, alışverişini yaparken niye çevredeki köylüden üreticiden almaz? Öyle yapsa müşterisine der ki; bu karpuz, patlıcan, domates karşı köyden. Öyle yaparsa oradaki küçük üretici daha da can bulacak. Dolayısıyla burada Kültür ve Turizm Bakanlığımıza da bir görev düştüğüne inanıyorum. Dünya Türkiye’yi, bizim lezzetlerimizi, tarımımızı, turizmimizi daha iyi tanımalı.”