Ege Lojistiğin devleri İzmir’de buluşacak

Lojistiğin devleri İzmir’de buluşacak

18.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünya ve Türkiye’de lojistik sektörünün duayen isimleri , Yaşar Üniversitesi tarafından Çeşme’de gerçekleştirilecek kongrede buluşmaya hazırlanıyor

Lojistiğin devleri İzmir’de buluşacak

9’uncu Uluslararası Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi, Yaşar Üniversitesi (YÜ) ve Lojistik Derneği (LODER) işbirliği ile 27-29 Ekim 2011 tarihleri arasında Selçuk Yaşar Kampüsü ile Çeşme’de Altın Yunus Oteli’nde düzenlenecek.
Yaşar Üniversitesi tarafından organize edilen kongrenin ana teması, “Değer Çağında Uluslararası Perakende Lojistiği” olarak belirlendi.Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da gelmesi beklenen kongreye Schenker Arkas, Omsan, Borusan, Naklog, Çelik Motor, Bumerang, Mars Lojistik gibi önemli Türk lojistik firmaları ile dünyaca ünlü lojistik ve perakende uzmanları ve akademisyenler katılacak. Kongrede; “Perakende Lojistiği”, “Değer Oluşturma”, “Tedarik Zinciri Yönetimi”, “Lojistik Yönetimi”, “Taşımacılık Yönetimi” gibi konularda sunumlar yapılacak.

Duayen anılacak
Türkiye’nin lojistik sektöründe büyük bir ivme yakaladığını belirten Yaşar Üniversitesi İİBF Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Baybars Tek, “Kongrenin İzmir’in markalaşmasında atılan önemli adımlardan birini olacağına inanıyorum”diye konuştu. Tek, lojistik biliminin öncüsü ABD’li profesör Dr. Donald J. Bowersox’un kısa süre önce hayatını kaybettiğini bu nedenle kendisi için özel bir anma programı düzenleyeceklerini de belirtti.

18 ülkeden 400 uzman katılıyor
ABD’den, Hindistan’a kadar 18 ülkeden yaklaşık 400 lojistik uzmanı kongrede yer alacak. Altın Yunus Oteli’nde gerçekleşecek 23 oturumda ise 120 tebliğ sunulacak ve 32’si Erasmus Değişim Programı ile gelen yabancı öğrenci olmak üzere 200 üniversite öğrencisi de kongreyi izleyecek. Firmalar açtıkları standlarla lojistik sektörünü tanıtacak. Kongreye, Prof. Dr. James Stock (University of South Florida), Prof. Dr. Brenda Stern (Michigan State University), Prof. Dr. Antonio RIZZI (Parma University), gibi tanınan isimler katılacak.