Ege Mahkemeden örnek karar

Mahkemeden örnek karar

07.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski sevgilisinin tehditleri yüzünden 12 kez şikayette bulunan Şenol Yaşaran’ın açtığı davanın ilk duruşmasında, tacizciye 3 bin lira ceza verildi. Yaşaran, cezayı az buldu

Mahkemeden örnek karar


Kadın güvenlik görevlisi Şenol Yaşaran, garson M.K.S. ile kısa bir süre ilişki yaşadı. Sonra ilişkiye son vermek istedi ama bu kararı, başına dert oldu. Özel güvenlik görevlisi 35 yaşındaki Yaşaran, 41 yaşındaki sevgilisinin kıskançlık krizleri nedeniyle ayrılmak istediğini her fırsatta dile getirdi ama M.K.S. buna karşı çıktı. Şenol Yaşaran, Karşıyaka’daki evine gelerek şiddet uygulayan, tehdit eden ve sürekli rahatsızlık veren sevgilisini 12 kez şikayet etti. Her defasında serbest bırakılan M.K.S, bu kez hakim karşısına çıktı.

İlk duruşmada karar
Olayı soruşturan Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı, Şenol Yaşaran’ın şikayetleri üzerine M.K.S. hakkında üç ayrı dava açtı. Evindre yalnız kalan, tüm çabalarına rağmen M.K.S’den kurtulamayan Yaşaran, yaşadıklarına isyan ederek, can güvenliğinin, öldürülmeden önce sağlanmasını istedi.

Hapis hayatı yaşattı
M.K.S. hakkında açılan davalardan ilki, Karşıyaka 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, daha ilk duruşmada, M.K.S’yi 3 bin lira para cezasına çarptırdı. Bu örnek karar, Şenol Yaşaran’ı sevindirdi. Yaşaran, "Bu karardan sonra tehditlerin bitmesini bekliyorum. Fakat cezanın az olduğunu düşünüyorum. Yaşadıklarımın yanında bu ceza çok hafif kalıyor. Bana hapis hayatı yaşattı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Taksitle ödeyecek
Sürekli alkol aldığı öne sürülen M.K.S, kadın arkadaşına tacizde bulunması nedeniyle 3 bin lira para cezasına çarptırıldı. Suçlamaları kabul etmeyen M.K.S, aldığı cezaya da itiraz etti. Mahke-menin, “basit yaralama ve hakaret” suçlarından kestiği bu cezayı M.K.S’nin, 20 eşit taksitte ödeyece-ği öğrenildi. Diğer iki davanın devam ettiği bildirildi.