Ege Mahmut Badem formülü

Mahmut Badem formülü

14.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti’de Ömer Cihat Akay’ın seçim kurulu tarafından başkanlğının düşürülmesi ile hareketlenen kulislerde, alternatif olarak İl Başkan Yardımcısı ve Ödemiş eski Belediye Başkanı Mahmut Badem’in ismi ön plana çıktı

Mahmut Badem formülü


Ak Parti İzmir İl Başkanlığı’ndan düşürülen Ömer Cihat Akay’ın il başkan yardımcıları dış ilişkilerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı, Avukat Mahmut Badem, seçim işlerinden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Refik Uzun itirazı İzmir İl Seçim Kurulu’na değil Ankara’ya giderek Yüksek Seçim Kurulu’na yaptı. Akay’ın kurmayları, Konak 1 No’lu Seçim Kurulu’nun yetkisini aştığını öne sürdü.

Haberin Devamı


Af kapsamında
Akay için hazırlanan itirazda, kararın Siyasi Partiler Kanunu’na ve parti tüzüğüne aykırı olduğu öne sürüldü. Akay’ın parti üyesi olamayacağını belirtmenin yetki aşımı olduğunu ileri sürüldü. Yasaklılık (memnu) haklarının iadesinin 2005’te değişen yasayla beş yıla indirildiğinin vurgulandığı dilekçede, Akay’ın 1999 yılında cezasının onandığı hatırlatıldı ve yasa değişikliği ile birlikte yasaklılık haklarının iade edildiği öne sürüldü. Dilekçede Akay’ın 1999 yılında işlediği suçun siyaset yapmasına engel olmadığını ileri sürülerek, “Bir kişinin yıllar önce yaptığı bir olay ömür boyu onunla birlikte gitmemelidir. Kendisinin şu anda adli sicil kaydı yoktur. Sabıkasızdır. Ayrıca Akay’ın işlediği suç af kapsamına girmiştir ” denildi.

Haberin Devamı


Yeni bir formül
Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın başkanlıktan düşürülmesi yerine Abdullah Tekbaş’ın getirilmesi parti kulislerini hareketlendirdi. İlçe başkanları, ‘Mahmut Abi’ formülünü devreye soktu. 2004- 2009 yılları arasında Ödemiş Belediye Başkanlığı yapan Badem Akay’ın atama yönetiminde siyasi ve hukuk işlerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yaptı.

Akay’ın kaderini YSK kararı çizecek

İlçe Seçim Kurulu’nun sicilinin siyaset yapmasına engel olduğu gerekçesiyle başkanlığını düşürdüğü ve bu karara itirazı Yüksek Seçim kurulu’na yapan Ömer Cihat Akay, Ankara’dan gelecek kararı beklemeye başladı. Akay’ın, il başkanlığını sürdüremese bile “iade-i itibar” adına bir karar çıkması beklentisinde olduğu belirtildi. AK Parti MYK’sının da İzmir ile ilgili karar alabilmek için YSK’nın kararını beklediği belirtildi.

Ak Parti’den su zammına eleştiri

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, İzmir’de suya 6 ay içerisinde yüzde 36 zam yapıldığını belirterek bu duruma tepki gösterdi.

İzmirlilerin geçen aralık ayında suyun metreküpüne 2.24 TL ödediğini belirten Yusuf Kenan Çakar, “Bu fiyatın içerisine KDV de dahildi. Ancak aylar içinde durmadan zam yapan İZSU bunların halktaki tepkisine dayanamamış ve en son yaptığı zammı iptal etmek zorunda kalmıştır. Zammı iptal ettim diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun hemşerilerimizi kandırdıkları açıktır” dedi.

Haberin Devamı

İZMİR DHA

Tekbaş yalnız kaldı

Seçim kazanan rakibinin gümrük kaçakçılığından sabıkası olduğunu söyleyip seçim sonucuna itiraz ederek Ak Parti İzmir İl Başkanlığı koltuğuna oturan Abdullah Tekbaş (38), Seçim Kurulu’na makam, mevki için itiraz etmediğini belirterek, “Ben başkasının sıkıntısı üzerinden geçinmeyi sevmeyen biriyim. Ben koltuğa oturmak için itiraz etmedim. Niyetim söylediğim bir doğrunun arkasında durmaktı” dedi.


Dedikodular vardı

Tekbaş, parti içindeki Akay muhaliflerinin dedikodu yaptığını öne sürüp, “Bunları herkes biliyordu ama kimse konuşmuyordu. Herkes dedikodu yapıyordu. Ama ben belge sundum” dedi.


Ak Parti İzmir İl Başkanı Tekbaş, Akay’ın kendisiyle dalga geçmesinin gücüne gittiğini belirterek, “Akay, ‘Aday olursa boyunun ölçünü alır’ diyerek benimle dalga geçti” dedi.


BU arada AK Parti Genel Merkezi, göreve hakim kararıyla atanan İl Başkanı Abdullah Tekbaş’ı tanımadı. Başbakan Erdoğan’ın dün yapılan il başkanları toplantısına Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in talimatıyla Atilla Kaya katıldı. Tüzüğe göre yürütme kurulu oluşuncaya kadar eski yürütme kurulu geçerli. İl başkanını siyasi işler başkanı temsil etmesine rağmen dış ilişkilerden sorumlu Kaya’nın temsil etmesi şaşkınlık yarattı.

Haberin Devamı

Çok iyi yaparım

Tekbaş, görevden alınacağını düşünmediğini, Akay, mahkeme kararıyla dönerse de hukuka saygı göstereceğini belirterek, “Hedefim başkanlık koltuğuna oturmak değil. Ama bu görevi en iyi şekilde yapacağımı biliyorum. Zira, insanlarla akıllarına göre konuşmayı biliyorum” dedi.

Yönetimle olur

Tekbaş, Akay’ın listesinden seçilen 49 il yönetim kurulu üyesiyle çalışabileceğini belirterek, “Ben bu yönetimle çalışırım. İnsanlarla anlaşmayı iyi beceriyorum, diyaloğu iyi sağlıyorum. Ama o arkadaşlar benimle çalışmak istemezlerse saygı duyarım” diye konuştu.