Ege Makine mühendislerinden altı sigma konferansları

Makine mühendislerinden altı sigma konferansları

11.05.2008 - 00:22 | Son Güncellenme:

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin “Altı Sigma Yalın Konferansları” Bayraklı Tepekule Kongre Merkezi’nde başladı.

Makine mühendislerinden altı sigma konferansları

 Üç gün sürecek etkinliğe çoğu endüstri ve işletme mühendisi delegeler katıldı. Açılışta, Toyota’nın eski grup başkan yardımcısı ve Kuzey Amerika lojistik bölümü genel müdürü Bob Bennett konuştu. Yalın üretim konusunda bilgi verdi. Yalın üretimin kaynağı olarak bilinen Toyota’nın başarısının sırlarını anlattı. Bennett, aynı anda hem müşterinin hem iş ortaklarının hem de çalışanların unutulmaması gerektiğini vurguladı, “Müşteri memnuniyeti her zaman önemli. Yalın yönetimde sonuçlar önemli. Yalın sistemler, insanların süreçleri kontrol etmeleri yerine, insanların süreçleri desteklediği bir yapıyı öne çıkarır” dedi.

KOBİ’lere bilgi

Odanın şube başkanı Mehmet Özsakarya da günümüzde endüstri ve işletme mühendislerinin hemen her sektörde, farklı pozisyonlarda görev aldıklarını vurguladı. Büyük firmalarda endüstri mühendisliğiyle ilgili önemli gelişmeler olduğuna dikkat çeken Özsakarya, bu alanla ilgili KOBİ’leri bilgilendirdiklerini ifade etti, “Altı Sigma Yalın Konferanslarımız da bu yaklaşımımızın bir ürünü olarak yaşama geçmiştir” diye konuştu.