Ege Mammadov ağır cezada

Mammadov ağır cezada

24.04.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Rocha Bar'ın işletmecisi Akif Mammadov bir ay önce tutuklandı. Alkollü içkiler için sahte bandrol bastırmakla suçlanan Azeri işadamına 10 yıl hapis isteniyor

Mammadov ağır cezada






İzmir'in Alsancak semtindeki Rocha Bar'ın işletmecisi, Azeri işadamı Akif Mammadov hakkında 10 yıla kadar hapis isteniyor. Mammadov 3 arkadaşıyla birlikte sahte bandrol bastırdığı gerekçesiyle yakalanmış ve tutuklanmıştı.
Yaklaşık bir ay önce Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro ekipleri 41 yaşındaki Mammadov ile Emre Kahraman (42), Barbaros Aracı (33) ve Serman Berküm'ü gözaltına aldı. Azeri işadamı ve suçortakları olduğu öne sürülen diğer 3 sanık, Ukrayna'da üretilen alkollü içkilerin üzerine yapıştırılmak üzere İzmir'deki bir matbaada sahte bandrol bastırıp bu ülkeye göndermekle suçlandı.

İnterpol de arıyordu
Sanıklar Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro'da ifadelerinin alınmasından sonra mahkemeye sevkedildi. Bornova Sokağı'ndaki Rocha Bar'ın işletmecisi Mammadov tutuklandı, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
İnterpol kanalıyla da aranan ve tutuklanmasının ardından Buca Cezaevi'ne konulan Mammadov ile tutuksuz üç sanık hakkında "sahtecilik, dolandırıcılık ve suç işlemek için teşekkül oluşturmak" suçlarından 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
İzmir'de eğlence dünyasının tanınmış simalarından olan Mammadov ve diğer sanıklar önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde yargıç önüne çıkacak.



EGE