EgeMandalinasına sahip çıkıyor!

Mandalinasına sahip çıkıyor!

18.01.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Bodrum’da düzenlenen 15. Mandalina Hasat Festivali’nde konuşan Belediye Başkanı Aras, “Katma değeri yüksek kolonya, reçel gibi ürünlere dönüştürülmesi gerekiyor” dedi.

Mandalinasına sahip çıkıyor

FIRAT AKAY DHA - Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kaymakamlığı’nın destekleriyle 15. kez düzenlenen Mandalina Hasat Festivali, yoğun ilgi gördü.

Haberin Devamı

Bodrum yöresel halk oyunlarının gösterisiyle yer aldığı festivalde, Ender Kasal ve Didem Kasal sahne aldı. Şeflerin içinde mandalina olan yemekleri tam not aldı. Vatandaşlar, açılan stantlardaki yöresel ürünleri tatma fırsatı buldu. Kaymakam Bilgehan Bayar, “Arzumuz, turizmin gölgesinde kalmış tarım ürünümüzün hayatta kalması” dedi. Kalan mandalina ağaçlarını korumaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Ahmet Aras da, “Turizm ve Bodrum’a olan yatırım cazibesinden dolayı, mandalina bahçelerini kaybetmeye başladık. Kalan ağaçlarımızı korumaya çalışıyoruz. Mandalinanın kolonya gibi, reçel gibi ürünlere çevrilerek satılması gerekiyor” diye konuştu.

Taşkını önleyecek çalışma

Bodrum Belediyesi, su taşkınlarını önlemek için başlattığı çalışmalarda yaklaşık 3 yılda 25 bin 815 metre yağmur suyu hattı döşedi. Çalışmaların tamamlandığı cadde ve sokaklarda, geçen yıllarda yaşanan taşkın sorununun son yağışlarda yaşanmadığı görüldü. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, mevcut mazgal, menfez ve yağmur suyu hatlarında temizlik çalışmalarına ara vermeden devam ederken, son yağışlarla birlikte bozulan yollarda da bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.