Ege Manisa’da da yaprak dökümü

Manisa’da da yaprak dökümü

11.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

CHP Manisa’da da yaprak dökümü yaşandı. İl Başkanı Cahit Kaplan, Salihli İlçe Başkanı Mazlum Nurlu, Saruhanlı İlçe Başkanı Muharrem Ekici, Akhisar İlçe Başkanı İsmail Fikirli ve Soma İlçe Başkanı Abdullah Saka, milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa etti.

Manisa’da da yaprak dökümü

Kaplan ve ilçe başkanları il binasında bir araya geldi. Kaplan, milletvekili adaylarının belirlenmesi konusunda Manisa’da ön seçim yapılması için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşeceklerini açıkladı, “Boşalan il, ilçe ve diğer yönetim kadrolarına atamalar 10 gün içinde yapılacak” dedi.

Haberin Devamı

Romanlardan siyaset atağı
İzmir’deki Roman derneklerinin yöneticileri ve üyeleri, “2011 Yılında Romanlar Siyasetin Neresinde” konulu toplantı düzenledi. Ak Parti İzmir milletvekilleri Tuğrul Yemişçi, Erdal Kalkan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, MHP MYK Üyesi Cemalettin Uslu da katıldı. İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kuşadası’nda Romanlarla bir araya gelmesini olumlu karşıladıklarını söyledi. Cıstır, “Ayrıştıran değil, birleştiren bir toplantı oldu. Ayrıca siyasette temsiliyet yönündeki hakkımızı ve yoksulluklarımızı dile getirdik” dedi.

Çok sesli basın demokrasinin en büyük güvencesi
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, özgür basının, demokrasinin en etkili ölçüsü olduğunu söyledi. Aslan, şunları kaydetti: “Basın; demokrasinin, insan haklarının, bilgi edinme ve haber alma hakkının, ifade özgürlüğünün ve uygar düşüncenin sigortasıdır. Basının özgür olmadığı yerde, değil ‘ileri demokrasi’den, demokrasinin (D) harfinden bile söz edilemez. Basın mensupları, siyasal iktidarın baskısı, korkutma, sindirme girişimleri ve eylemleri olmaksızın toplumu doğru ve sağlıklı bilgilerle haberdar etme görevini yerine getirebilmelidir. Bağımsız, çok sesli basın, demokrasinin en büyük güvencesidir.”