Ege Manisa’nın altyapısı için krediler hazır!

Manisa’nın altyapısı için krediler hazır!

11.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Manisa’nın altyapısı için krediler hazır

MASKİ Genel Müdürlüğü’nün 2019 yılı I. Olağanüstü Genel Kurulu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Kurulda il genelindeki yatırımlarda kullanılmak üzere yapılan kredi teklifleri görüşüldü. Yapımı devam eden hizmetlerin ihale bedellerinde kullanılması için İller Bankası ile yurt içi bankalar ve finans kuruluşlarından alınmak üzere 200 milyon lira kredi talebine yönelik madde kabul edildi.

Haberin Devamı

Ardından il genelinde devam eden altyapı işleri dolayısıyla bozulan yolların tamiratları noktasında TÜPRAŞ AŞ.’den alınacak asfalt seriminde kullanılan bitüm ve bitümlü malzemeler için yapılan 9 milyonluk kredi talebi onaylandı.

Bakanlığa gidecek

Son olarak projeleri hazır olan kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu yatırımlarında kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 200 milyon lira izleme kredisi talebi meclisten geçti.

Ömer Faruk Çelik, Mehmet Çerçi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na görüşmeye gideceklerini belirten Başkan Ergün, “80 mahallenin altyapı projeleri hazır. Kredi çıkarsa ihaleleri yapacağız. Manisa’ya hayırlı haberlerle döneriz diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.