Ege Manisa’nın ilk AVM’si açılıyor

Manisa’nın ilk AVM’si açılıyor

17.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Redevco firması tarafından yaptırılan ve ilin ilk AVM’si unvanını taşıyan Magnesia Alışveriş Merkezi’nin inşaatı bitti. Kapılar 26 Haziran’da açılacak

Manisa’nın ilk AVM’si açılıyor


Türkiye’nin sanayi ve tarım kenti Manisa ilk Alışveriş Merkezi’ne kavuşuyor. Magnesia Alışveriş Merkezi ile Saruhan Oteli’nin bulunduğu bölgeye kadar olan ve imar planında park alanı olarak görünen bölgenin peyzajının yapılmasına ilişkin protokolü, Redevco Türkiye Teknik Yöneticisi Harold Reniers ile Manisa Belediye Başkanı MHP’li Cengiz Ergün imzaladı.

Haberin Devamı


Eğlence ve sinema
Belediye Başkanı Cengiz Ergün, imza töreninde yaptığı konuşmada, Magnesia Alışveriş Merkezi’nin 26 Haziran’da açılacağını söyledi. Resmi açılışın 28 Haziran’da yapılacağını 29 Haziran’da da Hadise konseri düzenleneceğini belirten Ergün, “Güzel bir alışveriş merkezi Manisa’ya kazandırılıyor. Artık insanlarımızın İzmir’e gitmesi değil, Manisa’da hoşça vakit geçirebilecekleri, aileleriyle, çocuklarıyla alışveriş edebilecekleri projeyi hayata geçirmiş bulunuyoruz.” dedi. Magnesia’da dükkanlar, restoranların yanı sıra sinema, dinlence ve eğlence alanları da bulunuyor.

Yalnızca peyzaja 300 bin euro

Redevco firmasının peyzaj çalışması için yaklaşık 300 bin Euro harcayacağını ifade eden Ergün, “Yani bunun karşılığı 750 bin lira. Alışveriş Merkezi bittiği zaman Manisa’nın en prestijli bulvarlarından olan Mimar Sinan Bulvarı üzerindeki bu alanın çok güzel şekilde, halka açık kullanılacağına inanıyorum. Güzel bir çalışma olacak” diye konuştu.