Ege Marmaris’in 11 köyündeki 724 kaçak yapı yıkılacak

Marmaris’in 11 köyündeki 724 kaçak yapı yıkılacak

01.01.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Muğla Özel İdaresi’nce hazırlanan ve muhtarlıklara gönderilen listede, 5 yıldızlı oteller, tatil köyleri, kamp merkezleri, muhtarlıklara ait binalar, okullar ve camiler de bulunuyor

Marmaris’in 11 köyündeki 724 kaçak yapı yıkılacak

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde kaçak oldukları gerekçesiyle 11 köydeki 724 yapının 5 Ocak’a kadar yıkılması kararlaştırıldı. Yapıların 175’i Selimiye’de, 130’u Orhaniye’de, 106’sı Hisarönü’nde, 98’i Söğüt’te, 84’ü Çamlı’da, 53’ü Turgut’ta, 40’ı Karaca’da, 18’i Taşlıca’da, 11’i Çetibeli’nde, 8’i Bayır’da, 1’i de Osmaniye’de bulunuyor.
Muğla Özel İdaresi’nce hazırlanan ve muhtarlıklara gönderilen listede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2006’da Ramazan Bayramı’nı geçirdiği Bördübet’teki Golden Key Otel’le Hisarönü, Çubucak, Selimiye ve Çiftlik koylarında çok sayıda 5 yıldızlı otel, tatil köyü ve Orman İşletme Müdürlüğü’nce girişimcilere kiralanan Çubucak’la İnbükü kamp merkezleri, bazı köy muhtarlıklarına ait binalar, okullar ve camiler de bulunuyor.
Selimiye Köyü’nün muhtarı Bayram Şahin, “Miletvekilleri harekete geçmeli. Köylerin durumu ve konumuna göre yasal düzenleme yapılmalı. Yeni imar planı oluşturulmalı” dedi.

‘Sosyal sonuçlar doğurur’
Hisarönü Köyü Muhtarı Mehmet Çelikalp de, “Köyler 20 yıl önce Özel Çevre Koruma Kurumu’nca korumaya alınmıştı. Bir yıl içinde imar planları hazırlanacak denilmişti, ancak yapılmadı. Evler yıkılırsa bu kış günü çoluk çocuk ne yapar?” diye konuştu.
Mimarlar Odası Şube Başkanı Oğuz Can, yıkımların ciddi sosyal sonuçlar doğuracağını öne sürdü ve bir an önce imar planı yapılmasını istedi. AKP İlçe Başkanı Kadem Mete ise, “Her seçim döneminde bazı kişiler, ‘Ne yaparsak yanımıza kar kalır’ diye kaçak yapılaşmaya yöneliyor. Karar, bunlara gözdağı vermek alındı. Her şey bakanlık oluruyla yapılıyor” dedi.