Ege MASKİ çevreyi koruyor

MASKİ çevreyi koruyor

18.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

MASKİ çevreyi koruyor

MANİSA Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, bugüne kadar 118 milyon metreküp evsel nitelikli atık suyunu arıtıp doğal çevreye zarar vermeden uzaklaşmasını sağladı. Ekolojik dengenin korunmasında atıksu arıtma tesislerinin önemine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Gediz ve Bakırçay’ın kirlilikten kurtarılması adına yoğun bir mesai harcıyoruz. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak geride kalan sürede atıksu arıtma tesislerine 247 milyon lira yatırım yaptık” dedi.

Haberin Devamı

Yatırımlar sürüyor

MASKİ’nin çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile ilçe belediyeleri ve belde durumundan mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinden devralınan 13 atıksu arıtma tesisi kısa sürede devreye alınarak faal hale getirildi. Ardından yatırım hamlesine başlayan MASKİ, Manisa Merkez ile Turgutlu, Gördes ve Soma ilçelerinde tesisler inşa ederek işletmeye aldı. son olarak Alaşehir ilçe merkezine de 25 milyon lira yatırım bedeli ile yeni bir tesis inşa ediliyor. Ayrıca Alaşehir’in Kavaklıdere Mahallesi’nde de 4 milyon 100 bin lira yatırım bedeli yapılan bir diğer tesiste de çalışmalar hızla devam ediyor.

Yeni tesisler ile birlikte 2019 yılı hedefini belirleyen MASKİ’nin bu yıl 73 milyon metreküp atıksu arıtımı gerçekleştirmeyi planlıyor. l MANİSA DHA