Ege Medical Park’ta katkı payı kalktı

Medical Park’ta katkı payı kalktı

22.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Marfle Sigorta ile işbirliğine giden Medical Park Hastaneler Grubu, yılda 425 ile 700 lira arasında ödeme yapan SGK’lılardan katkı payı almayacak

Medical Park’ta katkı payı kalktı



Almanya, Hollanda ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinde uygulanan, Türkiye sağlık sektörünün ise 2000’li yılların başından bu yana beklediği ‘Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’ Medical Park Hastaneler Grubu ve MAPFRE Genel Sigorta işbirliğinde ilk kez Türkiye’de uygulanmaya başlandı. ‘Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’ uygulaması ile SGK’lı kişiler, Medical Park Hastanelerinde katkı payı ödemeden hizmet alabilecekler. Bu uygulamanın sağlık ve sigorta sektöründe yeni bir dönemi başlatacağını söyleyen Medical Park İzmir Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba, “Bir yıldır üzerinde çalışılan bu sistem, SGK’lı kişilere büyük avantajlar sağlayacak. ‘Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’ yaptıran kişiler, Medical Park’da katkı payı ödemeyecek” dedi.

Sağlıkta eşit kaliteyi getiriyoruz
Medical Park olarak hedeflerinin Türkiye’de tüm kişilerin eşit kalitede sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlamak olduğunu belirten Kubba, “Vatandaş yıllık belli bir ücret ödemek suretiyle hastanemizde her hangi bir bedel ödemeden hizmetlerimizden faydalanabilecek. Mapfre Sigorta ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde bir yılda ortalama 425-700 lira ödeme yapan vatandaş, hastanemize geldiğinde sadece 12 lira yasal katkı payını ödeyecek. Diğer hizmetler için hiçbir ödeme yapmayacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kemik iliği nakli merkezi açılıyor

Kemik İliği Nakli Merkezi Medical Park İzmir Hastanesi’nde hizmete giriyor. Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Zafer Beken, nakil ünitesini bugün hizmete açacaklarını belirterek, “Medical Park Hastaneler Grubu olarak Türkiye’de en fazla kemik iliği naklini biz yapıyoruz. Kemik iliği nakli özel sektörde çok sık yapılandırılan bir oluşum değil. Büyük ve önemli bir yatırım yaptık” dedi.