Ege Mega projeler için dev bütçe!

Mega projeler için dev bütçe!

26.11.2023 - 00:15 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir tarihinde ilk defa 1 milyar 235 milyon liralık bütçeyle üç raylı sistem hattı inşaatı birlikte devam ediyor” dedi.

Mega projeler için dev bütçe

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kasım ayı olağan meclis toplantısının beşinci oturumunda kentteki raylı sistem ağının güçlendirilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı ve Narlıdere Metrosu’nun süreçleri ve finans kaynakları ile ilgili konuşan Soyer, 1 milyar 235 milyon euro tutarındaki kaynağın projelere ayrıldığını aktardı.İzmir tarihinde önemli bir çalışma yürütüldüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı, “Şu anda İzmir tarihinde ilk defa üç raylı sistem hattı inşaatı birlikte devam ediyor. İzmir tarihinde böyle bir şey yaşanmadı. Buca Metrosu devam ediyor, ay sonunda köstebekler tünelleri kazmaya başlayacak. Şu an itibariyle 36 metreye inmiş durumda. Narlıdere Metrosu’nu 7 Şubat’ta açacağımızı duyurduk. Çiğli Tramvayı’nı 14 Şubat’ta açacağımızı söyledik, sona geldik. Üç ayrı raylı sistem çalışması devam ediyor. Bunlar büyük yatırımlar. Çiğli Tramvayı 183 milyon euro, Narlıdere Metrosu 287 milyon euro, Buca Metrosu 765 milyon euro. Bunların tamamı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesiyle, yurtdışından yarattığı finansman imkanlarıyla ve başka hiçbir destek olmaksızın yapılan yatırımlardır” ifadesini kullandı. 

Haberin Devamı

Köstebekler, yeraltına girmeye hazır

İzmir tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı Üçyol-Buca Metro hattında çalışmalar hızla devam ediyor; dev tünel açma makinesi TBM’ler bu ayın sonunda yeraltına girmeye hazırlanıyor. TBM’lerin gireceği General Asım Gündüz İstasyonu’nda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ay sonunda TBM aşağı inmiş olacak. Vaadimiz temel attıktan sonra 4 yıl içinde tesisi işletmeye açmaktı. Tarihinden önce bitireceğiz” diye konuştu. Üçyol-Buca Metro Hattı’nda dört ayrı TBM çalışacak. TBM’lerin ikisi öncelikle General Asım Gündüz İstasyonu ile Üçyol İstasyonu arasında, sonra Buca Koop İstasyonu ile Çamlıkule İstasyonu arasında tünel açma çalışmalarında kullanılacak.

Haberin Devamı

Sonuçlar yarın açıklanacak

İzmir’in de finale kaldığı 2026 Avrupa Gençlik Başkenti unvanının sahibi yarın açıklanacak. Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde kurulacak dev ekranla büyük heyecanın yaşanacağı gecede, Polonya’nın Lublin kentinde düzenlenecek seremoniye canlı bağlantı yapılacak. Ayrıca gençler için konserler ve bilgi yarışması düzenlenecek. 20.30-22.00 saatleri arasında Stalkband ve Gözde Okan, 22.15-23.00 saatleri arasında Gürkan Güler’in DJ performansı gençleri eğlendirecek. Ayrıca 20.00-20.30 saatleri arasında bilgi yarışması da düzenlenecek. 22.00’de Polonya’ya canlı bağlanılarak Türkiye sunumu yapılacak. 23.00’te ise sonuçlar açıklanacak.