Ege Melisa’nın nefesini çalana 5 YIL hapis

Melisa’nın nefesini çalana 5 YIL hapis

07.05.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Yılbaşı günü, yatağa bağımlı olan 6 yaşındaki Melisa Şanlı’nın oksijen cihazını çaldığı iddiasıyla yargılanan M.A. 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Melisa’nın nefesini çalana 5 YIL hapis

Diyaliz hastası, böbrek nakli bekleyen, malulen emekli Şaban Şanlı’nın (31) Bayraklı’daki evine yılbaşı günü giren hırsızlar; Tire’de geçen yıl trenin çarpması sonucu beyin felcine bağlı yatağa mahkum olan Melisa Şanlı’nın (6), İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilip, zimmetlenen oksijen konsantratörü ve oksimetresini çalıp kaçmıştı. Melisa’nın durumu yurt çapında büyük yankı uyandırırken aile, yardımda bulunmak isteyen kurum ve kişilerin telefon yağmuruna tutulmuştu.

Kumbarada iz bıraktı
Polis ekipleri, 150 TL’ye hurdacıya satılan cihazları buldu. Evdeki kumbarada, 19 hırsızlıktan sabıkalı M.A.’nın (19) parmak izlerine rastlandı. M.A.’nın hırsızlığı, suç ortağı Ö.A.’yla (31) gerçekleştirdiği belirlendi. Polisler, M.A.’yı Bayraklı Meydanı’nda, 27 hırsızlıktan sabıkalı Ö.A.’yı da Gazi Meydanı’nda yakaladı. M.A. tutuklandı, Ö.A. ise tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldı.
Sanık M.A. ve Ö.A. hakkında, 20’şer yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Son duruşmada suçunu itiraf eden M.A. olay gününün doğum günü olduğunu, parasızlıktan bu yola başvurduğunu, cihazın ne işe yaradığını bilmediğini ve pişman olduğunu söyledi.
Mahkeme, M.A.’yı 5 yıl hapis cezasına mahkum etti, diğer sanık Ö.A.’nın beraatine karar verdi.