Ege 'Menemen’i birlikte kalkındıracağız'

'Menemen’i birlikte kalkındıracağız'

15.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Menemen Gölpark’ta bu yıl ikincisi düzenlenen Expomenagro Fuarı, bugün saat 13.00’te açılıyor. 18 Mart’a kadar sürecek fuar için Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin muhtarlarla bir araya geldi, destek sözü aldı

Menemen’i birlikte kalkındıracağız

MENEMEN Belediyesi’nin ev sahipliğinde Elit Fuarcılık Hizmetleri’nin organizasyonu ile 170 dönüm alanda kurulan ve İzmir’in ilk doğal göl parkı olma özelliğini taşıyan Gölpark Menemen’de 15-18 Mart 2018 tarihleri arasında ikincisinin düzenleneceği Expomenagro Hayvancılık Et Ve Süt Teknolojileri, Tarım Ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı’na Menemenli Muhtarlardan tam destek geldi. Menemen Tepe Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıya Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Elit Fuarcılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi başta olmak üzere Menemen Ziraat Odası Başkanı Arif Metin Karagöl, Menemen Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Veli Kan, Menemen Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal, Menemen Muhtarlar Derneği Başkanı Nurgül Uysal, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Haberin Devamı

‘Parmakla gösterecekler’

Toplantının açılış konuşmasını yapan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Fuarlar; kenti, kentliyi, o kentin üreticisini, tüketicisini bilgilendiren ve en nihayetinde kalkındıran organizasyonlardır. Menemen her geçen gün gelişen, büyüyen ve zenginleşen bir yer. Bugün Menemen sanayisi olsun, tarımı olsun birçok özelliği içerisinde barındırıyor ve biz biliyoruz ki 10 yıl içerisinde tüm Türkiye’de parmakla gösterilecek bir ilçe haline gelecek. İşte bizlerin buradaki tek amacı bu güzel kente hizmet etmek, Menemen’in ve Menemenlinin kallkınmasını ve gelişmesini sağlamak” diye konuştu.

Tema: Kadın Çiftçi

Elit Fuarcılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, bu yıl gerçekleşecek Fuarın temasının Kadın Çiftçi olacağını belirtti. Çiçekçi, “Onların o özverili çalışmaları, toprağa, hayvancılığa verdikleri değer paha biçilmez. İşte bu nedenle bu konuyu işleyecek ve bu konu üzerine çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Tabii fuarımız bunun yanı sıra birçok etkinliğe de sahne olacak. Kadın Çiftçi Bilgi Yarışması, En İyi Çilek ve En İyi Ispanak yarışmaları, En İyi Ispanaklı Börek Yarışması, yine en iyi kuzu, koç, koyun ve teke yarışmaları gibi etkinliklerle Fuarımızı renkli bir hale getireceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Daha iyi tarım

Şahin, Tarım Fuarı’nda çiftçinin ve üreticinin teknolojik gelişmelerle, yeni makine ve yöntemlerle tanışacağını, böylece tarım faaliyetlerini daha bilinçi şekilde yürüteceklerini belirtti. Fuarcılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi de, “Geçtiğimiz yıl Menemen Belediyesi önderliğinde, Menemen Ticaret Odası ve Ziraat Odası ile birlikte Menemen’e çok önemli bir fuar kazandırdık. Bu fuar, Menemen’in, Menemenli köylü ile çiftçinin, Menemenli üreticimizin ve sanayicimizin fuarı olacaktır” dedi.

Yazarlar