Ege Menemen Tematik Çocuk Köyü açıldı

Menemen Tematik Çocuk Köyü açıldı

10.03.2024 - 00:05 | Son Güncellenme:

Menemen’de dört açılış birden yapan Başkanı Aydın Pehlivan, ülkemizin en büyük Tematik Çocuk Köyü’nü de hizmete sundu. Kentin girişine konulan taklar ise peyzaj ve ışıklandırmasıyla göz alıyor.

Menemen Tematik Çocuk Köyü açıldı

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Çukurköy'de dört açılış birden yaptı. Yenilenen kuran kursu binası, halı saha ve iki park açan Pehlivan, Çukurköy'de Doğa Evleri adında turistik bir proje yapacaklarını da dile getirdi.

Haberin Devamı

10 bin metrekare alanda

Menemen Belediyesi Ulukent’te kazandırdığı ve tasarımı Outdoor Factory tarafından yapılan Tematik Çocuk Köyü'nü de törenle hizmete açtı. Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “10 bin metrekare üzerine kurulu Türkiye’nin en büyük Tematik Çocuk Köyü özelliğini taşıyan tesisimiz, ilçemize çok yakışacak.  Çocuk Köyümüz, evlatlarımızın hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine yardımcı olacak şekilde tasarlandı. Bu dev tesisimiz, çocuklara yönelik eğitim, kültür, sanat, spor ve doğa alanlarında birçok farklı imkan sunacak. Çocuklarını hafta sonu Menemen dışına götüren ailelerimiz Tematik Çocuk Köyü’müzün açılmasıyla artık ilçemizden ayrılmayacak. Hatta İzmir’in birçok yerinden aile, ilçemize gelerek çocuk köyümüzü ziyaret edecek” dedi.

Haberin Devamı

‘İlçemizin giriş ve çıkışına şık görünüm’

Menemen Belediyesi, yaptığı peyzaj ve ışıklandırma çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Türkelli ve Ulukent’te başlayan tak inşaatları hızla başlarken, ilçenin giriş ve çıkışlarına yeni ve zinde bir görünüm kazandırılacak. Başkan Aydın Pehlivan, “Takın aydınlatma düzeni ve çevresi, güvenliği artırmak adına özel bir öneme sahiptir. Menemen’imize değer katmaya, daha güzel ve yaşanabilir bir ilçe için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.