Ege Menemen’de zafer konseri

Menemen’de zafer konseri

03.09.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Menemen Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı konserleri, Koyundere’de devam etti.

Menemen’de zafer konseri

Ünlü şarkıcılar İkilem Grubu ve Ebru Yaşar, birbirinden güzel şarkılarını davetlilerle birlikte söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın katıldığı programda konuşan Başkan Aydın Pehlivan, “Büyük zaferimizin 101. yılında hemşerilerimizle düzenlediğimiz konserlerle bir arada olduk. Sanatın ve müziğin eşsiz atmosferinden güç aldık. Muhteşem zaferi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu uğurda can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Millet olarak, onların emaneti olan bu vatanı sonsuza dek koruyacak, daha da ileri taşıyacak ve büyüteceğiz. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

Haberin Devamı

Kutlamalar, üç gün sürecek

Torbalı, kurtuluşunu 3 gün sürecek şenlikle kutlayacak. Kültürel ve sanatsal etkinliklerin yer alacağı organizasyon için Torbalı Belediyesi hazırlıklarını tamamladı. Kurtuluş Şenlikleri’nin ilk günü 5 Eylül’de Cem Karaca’nın solisti Göksel Doğançay sahne alacak. Cem Karaca, Barış Manço ve Erkin Koray’ın şarkıları Gazi Çamlığı Etkinlik Alanı’nda Doğançay’ın sesiyle yankılanacak. 6 Eylül Çarşamba günü, söyleşi ve tiyatro gösterisi Torbalılılarla buluşacak. Finalde Haluk Levent sahne alacak. Tüm İzmirlileri organizasyona davet eden Başkan Mithat Tekin, “Düşman işgalinden kurtuluşumuzun 101. yılı için bir dizi etkinlik hazırladık” dedi.

101. yılda zirvede

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili, kendisi gibi dağcı olan yeğenleri ile birlikte, 5 günlük ‘Türkiye Yüzyılı’ temalı tırmanışın ardından 30 Ağustos’ta Ağrı Dağı zirvesine ulaştı. Türkiye’nin geleceğine olan inançlarını ve kararlılıklarını vurgulayan Kişili, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nı 101. yıldönümünü coşku ve minnetle 5 bin 137 metre yükseklikte kutladık. Büyük Taarruz’un Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde elde edilen bu zafer, milletimizin birlik ve beraberliğinin, bağımsızlık aşkının bir ifadesidir. 101 yaşına giren 30 Ağustos Zaferi’nin ruhu, Türkiye yüzyılına yürürken en büyük gücümüz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, bu büyük zaferi taçlandırmaya, çalışmaya, çok çalışmaya ve yükselmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Gaziemirlilere Ata’yı anlattılar

Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği söyleşide Prof. Dr. İlber Ortaylı ile Prof. Dr. Celal Şengör, büyük zafere giden süreçte yaşanan tarihi gelişmeleri anlattı. Prof. Dr. Ortaylı, “Mustafa Kemal Paşa coğrafyayı çok iyi, haritayı ezbere bilen biridir. Bu bir kabiliyettir. Atatürk ortamı çok iyi kokluyor. İstihbaratı çok iyi anlıyor” diye konuştu. Cephede yaşananları anlatan Prof. Dr. Şengör de, “Atatürk’le birlikte savaşanlar çok iyi bir komutan ama sadece Ulu Önder’de yaratıcılık var” dedi. Başkan Halil Arda ise, “Başkomutanlık Meydan Muharebesi, büyük bir zaferle sonuçlandı. O gün Türk milleti makûs talihini yendi” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Kurtuluş coşkusu sanatla birleşiyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi, kurtuluş coşkusunu sanatla birleştirerek kutlamaya hazırlanıyor. 101 yıl önce başlatılan 7 Eylül kurtuluş destanının gelecek kuşaklara aktarılması adına düzenlenecek olan “7 Eylül Kurtuluş Destanı’nda Aydın” temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışması, lise öğrencileri arasında gerçekleşecek. Şehrin savunmasını ve milli mücadele ruhunu benimsetmek adına resim, şiir ve kompozisyon dallarında yarışma düzenlediklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Gençlerimizin günün anlamına değer katan eserler üreteceğine, duygu ve düşüncelerini en iyi şekilde sanatla birleştireceğine inanıyorum” dedi. Başkan Çerçioğlu, son başvuru tarihinin 5 Eylül olduğunu belirtti.