Ege Menemenspor hayırlı olsun

Menemenspor hayırlı olsun

20.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Eski adı Menemen Belediyespor’u Menemenspor olarak değiştiren sarı lacivertlileri değerlendiren yazarlarımız, “Güçlü kadrosu ile zaman zaman tökezleyen bu ekip ligin ikinci yarısında yeni adı ve takviyelerle şampiyonluğun en büyük adaylarından” dedi

Menemenspor hayırlı olsun

Menemenspor hayırlı olsun

Haberin Devamı

Bülent Buda: Futbol gizemli bir oyundur. Hakemin bitiş düdüğüne kadar oyuna tutunan, vazgeçmeyen kazanır. Menemen’in geç gelen golleri böyle bir durumu gösteriyor. İlk yarının bitim maçında 3 puan önemliydi. Liderle fark 2 puan. Güçlü bir grupta oynuyorlar. Ligin ikinci yarısında bu grupta heyecanlı, stres dozu yüksek kora kor, dişe diş maçlara tanıklık edeceğiz. Gazetemizin pazartesi başlığı; ‘Menemen Belediye oh çekti’. Aynen öyle.

Fatih Tanfer: Yaklaşık iki yıldır dilimize yerleşen Menemen ile ilgili bir ifademiz var; “Futbolda heyecan, güzel goller görmek istiyorsanız Menemenspor maçlarını izleyebilirsiniz” diye. Batı cephesinde değişen bir şey yok. Anadolu Selçuklu karşısında devre berabere bitiyor, her hafta değişik bir futbolcunun oyuna damga vurduğu Menemenspor’da bu hafta sıra 76. dakikada oyuna giren Okan Baydemir’deydi. 4 dakikada iki gol atıyor. Sonrası büyük usta Mustafa Şen de üçüncü golü atıyor. Puanını 35’e çıkarıp ikinci sıraya yerleşiyor. Tuzlaspor da evinde Urfa’ya yenilince puan farkı da ikiye iniyor. Bu grup gerçekten çok zor. Sevenlerinin duygularını gerçekleştirmek adına devre arasında önce iyi takviyeler yapmalı sonra da çok iyi hazırlanması gerekli. Çünkü ikinci yarının ilk maçı 33 puanlı Karagümrük’le olacak. Karagümrük’ün kadro yapısını ve hızlı yükselişini hepimiz takip ediyoruz. Bu gollü galibiyetlerin, heyecan dolu futbolun amacı TFF 1. Lig’e çıkmak ise herkes üstüne düşeni sonuna kadar yapmalıdır..

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Menemen şeytanın bacağını kırdı diyebiliriz. Son haftalarda artan beraberlik ve puan kayıplarının önüne güzel geçildi. Anlamlı ve yerinde bir galibiyetti. Kutlarım Menemen’i. Okan Baydemir’in de iki golle yıldızlaştığı bir maçtı. Maçın ikinci yarısında adeta bambaşka bir Menemen oldu. Aslına bakarsanız sarı lacivertliler futbolun son düdüğe kadar oynanan ve sonucun asla sabit kalmayacağını gösterdikleri de bir maç oldu. Maçtan çıkan 4 gol 80. dakikadan sonra geldi. Bu durum Menemen’in maçtan kopmadığını ve kazanma arzusunun daima diri olduğunu gösterdi. İlk yarıyı böylesine zorlu bir ligde bitirmek hiç de fena değil. Kutlarım Menemen’i.

Haberin Devamı

Menemenspor hayırlı olsun

Ayağa kalk Uşak

Bülent Buda: Lig başladığında epey umutluyduk. Fena gitmiyordu işler. Lakin bir türlü devamlılığı yakalayamadılar. ‘Gel git’ler baş gösterdi. Futbolda bir dolu üç boşla başarıya ulaşmak olanaksız. Dokuzunculuk ligin ikinci yarısında gösterilecek çabalarla lige tutunmayı getirir ancak ötesi için çok daha farklı bir boyuta ulaşmaları gerekir.

Fatih Tanfer: Uşakspor’un hızlı düşüşüne maalesef yeni Teknik Direktör Bahri Kaya da engel olamadı. Futbolda bir psikolojik olgu vardır. Yeni teknik direktörler ilk haftalarında daima olumlu katkıda bulunurlar. Ancak olmadı. Sarıyer’de Uşakspor’u yenerek ikinci sıraya yerleşti. Biz yazılarımızda Uşakspor’un Play Off oynaması gerektiğini kadro yapısı itibariyle her zaman dile getiriyoruz. 22. Puan cetvelinde, beşinci sıradaki Kastamonuspor’un ise puanı 33. Düşme hattının üstündeki Ankara Demirspor’un ise puanı 7. Böyle bakıldığı zaman orta sıraların bir takımı gibi görülebilir. Ancak Uşakspor’a iddiasızlık hiç bir şekilde yakışmaz.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Geçen hafta da sordum bu hafta da soruyorum. Uşakspor’a ne oldu? Yanlış giden ve yanlışı sürdüren şey ne? Bizler sezon başında Play Off hattında gezinen, umut vaadeden Uşakspor’u çok özledik, ya siz? Yeni teknik adam Bahri hocanın bu takımı yeniden ayağa kaldıracağına inanıyorum. Üst üste alınan puan kayıplarının Uşak’a ders olmasını istiyorum.

Menemenspor hayırlı olsun

Durmak yok yola devam

Bülent Buda: Şöyle bir beraberlik olsaydı Sivas’ta fena olmazdı. Baksanız ya skorda net. İlk yarı dördüncülükle bitti. Bence başarıdır. Çok güçlü rekabetçi hele bazı takımların da büyük paralarla şöhretler karması oluşturduklarını biliyoruz. Olsun, sadece ünlü isimlerle bir takımı süsleyip donatmak her zaman başarı getirmiyor. Manisa BLD yarışmacı kimliğiyle üst sıralardaki iddiasını sürdürecektir. Kuşkum yok.

Fatih Tanfer: Sivas, deplasmanında çok önemli 3 puan bıraktı. İşin diğer hazin tarafı da lider Tuzlaspor’un evinde mağlup olması avantajını değerlendiremedi. 2. Lig Kırmızı Grup, her takımın birbirini yenebileceği çok güçlü maçlara sahne aldığı herkesin malumu. Ancak hiçbir desteğin esirgenmediği Manisa BŞB’nin özellikle deplasmanlardaki aldığı bu mağlubiyetlere bir çözüm bulunmalıdır ve sevenleri hayal kırıklığına uğratılmamalıdır.

Haberin Devamı

Menemenspor hayırlı olsun
BUCA'NIN GENÇLERİ DİRENİYOR

Bülent Buda: Nihayet ilk yarı bitti. Deplasmanda kazanılan bir puan önemli. Üst sıralarla arada uçurum yok. Bu genç adamların sevgiye, sıcaklığa, ilgiye gereksinimleri var. Buca’nın bugün yaşadığı sorunlarını bu çocuklar ile bu yönetim üretmedi. Onlar o sorunları üretenlerden bu yıkımı teslim alma cesaretini gösteren yürekli insanlar. Yola devam Buca.

Fatih Tanfer: Bucaspor kendisi gibi düşme hattına yakın bulunan Halide Edip Adıvar deplasmanından çok önemli bir puan aldı. 12. sıradaki Bağcılar’la 17. sıradaki Bucaspor arasındaki puan farkı sadece 4. Bu da gösteriyor ki asla mücadeleden vazgeçmek yok. Genç başkan Cihan Aktaş ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın, Bucaspor’un yetenekli gençlerine yapmış olduğu büyük katkının sonuçları da umarım olumlu olur. Unutulmasın bir tane Bucaspor var..

Mehmet Demirtaş: Bucaspor direniyor, asla pes etmiyor. Yönetim bu koca çınarın devrilmemesi için çabalıyor. Herkesin tek bir dileği var, Bucaspor ayakta kalsın. Aldıkları 1 puan kritik ve önemli. Sözüm Buca’nın pırıl pırıl gençlerine. Köklerinizi ve nereden geldiğinizi unutmayın. Bu yolun sonu aydınlık. Ben inanıyorum ki ligin ikinci yarısında bambaşka bir Bucaspor izleyeceğiz.

Menemenspor hayırlı olsun
Kaf Kaf umut veriyor

Bülent Buda: Fatih’in maç yorumu ile gazetemizin koyduğu başlığa aynen katılıyorum; “Karşıyaka’ya yazık oldu”. İki kez öne geçip, eşitlikle 2 puan kaybetmek kesinlikle düş kırıklığı. İlginç bir grupta oynuyorlar. Sıralamada 13. olan Karşıyaka’nın liderle puan farkı 9. Öyle paraşütsüz uçmayı sevmem ama sıkı bir kamp dönemi ile futbolculara yapılacak ufak jestlerle moral aşılama gerekli. Genç, yarışan ve sıkı bir takım olmaları için gerekli ortamın sağlanması ile bu çocuklardan daha fazlasını beklemek hayal olmaz.

Fatih Tanfer: Karşıyaka gerçekten çok iyi oynadığı ve 3 puanı hak ettiği maçta son dakikada bir ofsayt golüyle 2 puanı bıraktı. Elaziz BLD’de çok güçlü oyuncularıyla mücadele etti. Ancak özlenen, futbolun tüm doğrularını yapan bir Karşıyaka izledik. Rakibini orta sahada çok iyi karşılayıp oyunu ikinci bölgeye taşımasına müsade etmedi. İkinci yarıda biri duran toptan iki atak yaptı ve maalesef ikincisinde golü kalesinde gördü. Bilhassa ikinci yarıda tempoyu ayarlayan agresif bir oyun tarzıyla rakibine pas yaptırmayan ve kazandığı toplarla rakip defansın arkasına doğru biçimde oynayan bir Karşıyaka izledik. Ancak futbol böyle bir şey. Bütün doğruları yapıyorsun, bir çok gol pozisyonunu ve bir ofsayt golüyle de 2 puanı bırakıyorsun. Kişisel olarak Karşıyaka’nın oyun anlayışı ve kendi evlatlarının ortaya koyduğu futbol beni mutlu ediyor. İkinci yarıda kadro devamlılığının sağlanması,seyircisinin ilgi ve desteğinin artmasıyla çok daha iyi olacaklarına inanıyorum.

Menemenspor hayırlı olsun

Tire 1922’nin ayak sesleri

Bülent Buda: Geriden gelip öne geçmek coşkuyu ikiye katlıyor. Liderin üç puan gerisinde ilk yarı bitti. Böylesine görkemli tesislerde futbolu seven bir beldede o beldenin spora gönül vermiş başkanlarının önderliğinde daha çok şey yapılabilinir, sorunlar çözümlenebilinir.

Fatih Tanfer: Tirespor evinde yine 1-0 mağlup duruma düştüğü maçta iki dakika sonra beraberlik golünü atıp 69. dakikaya kadar yine büyük sıkıntılar çekti. Nihat’ın 35 metreden attığı şahane golle harika bir geriye dönüş yaşadı. Hekimoğlu Trabzon, iki haftada 5 puan kaybedince 33 puanla ve averajla Nevşehir lider oldu. Tire’nin puanı ise 33. Devre arasında yapılacak doğru nokta transferlerle artık ikinci lig özlemi sona ermelidir diye düşünüyorum.

Mehmet Demirtaş: Tire sezon başından itibaren güzel işlere imza attı. Takım oyunu ve kazanma hırsları üst düzey. İkinci devrede bunu sürdüreceklerine ve bulundukları ligde fark yaratacaklarına eminim.

Menemenspor hayırlı olsun

Naz Naz zirveye yakın

Fatih Tanfer: Nazilli BLD’nin çok iyi ve yetenekli oyunculara sahip olduğunu biliyoruz. Bu hafta lig sonuncusuna 5 gol atıp devrenin bitiminde 29 puanla 4. sıraya yerleşti. Yani liderle arasında 4 puan fark var. Takım halinde çok iyi oynuyorlar. Enerji ve dinamizmleri de çok yerinde. En önemlisi de sistemlerine sadıklar ve son düdüğe kadar mücadele ediyorlar. Nazilli Belediyespor bu yıl hedefine ulaşabilir mi? Elindeki bu oyuncu grubu ve gerekli takviyeler yapıldığı takdirde hiç de zor değil.

Mehmet Demirtaş: Nazilli BLD. 11 haftadır yenilgi yüzü görmedi. Son 3 haftada da hanesine 7 puan yazdırarak 29 puanla ilk devreyi 4. tamamladı. Çok istekli ve arzulular. Tek hedefi var, o da bir üst lig. Bu özverili ve istekli futbolları sürdüğü sürece ligin ikinci devresinde de başarıyı ellerinden bırakacaklarını düşünmüyorum. Yeter ki camia ve şehrin güzel taraftarı bu takımın arkasında dursun. Güzel günlerin umudu ile çalışmaya devam edin...

Menemenspor hayırlı olsun