Ege Mermerin güzelliği İzmir’i saracak

Mermerin güzelliği İzmir’i saracak

20.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Doğaltaş sektöründe dünyanın en büyük üç fuarından biri olan MARBLE - 18. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, yarın törenle kapılarını açıyor

Mermerin güzelliği İzmir’i saracak

Alanında en yeni makinaların ve taşların dünya pazarına sunulduğu önemli bir platform olan Marble Fuarı’nda, Türk doğaltaşçılarının Kıbrıs ocaklarından çıkan taşlar ilk kez sektörün beğenisine sunulacak. Kültürpark’ta gerçekleşecek olan fuar, 24 Mart 2012 Cumartesi günü sona erecek. Bu yıl Avrupa’dan katılım için talep artışı yaşanan fuar, yerli ve yabancı pek çok sektör temsilcisini İzmir’e çekecek.

Bin 163 firma katılıyor
Fuar için Bulgaristan, İsrail, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Filistin, Ürdün, Hindistan, Yunanistan, Pakistan ve Irak başta olmak üzere çok sayıda ülkeden alım heyetleri İzmir’e gelecek. Fuara ilk kez direkt katılım yapan ülkeler ise Belçika, Romanya, Ukrayna ve Slovakya olacak. Sektördeki en yeni ürünleri görmek isteyen yabancı alıcıların da buluşma noktası olan Marble Fuarı’na, Türkiye’nin doğaltaş çıkan her bölgesinden ve 42 ülkeden 265’i yabancı bin 163 firma katılıyor. Şehir içindeki otellere yüzde yüz doluluk kazandıran fuar aynı zamanda kente büyük ticari hareketlilik de kazandırıyor.
İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Müdür V. Mehmet Şakir Örs “MARBLE’ın 18. gurur yılını gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Dünya çapında bir fuarı gerçekleştirmek onur veriyor. MARBLE’ın bu yıl da önemli iş bağlantılarının gerçekleştirildiği bir “ticaret geliştirme merkezi” olması için uğraş verdik. Çabalarımız sonucu kentimize ve ülkemize önemli kazanımları olan fuarımızın bu yıl da katılımcılara önemli iş olanakları sunacağına inanıyorum.” dedi.

Haberin Devamı

Profesyonellere yönelik
201 bin 500 metrekare alan üzerinde düzenlenecek olan Marble’da işlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olmak üzere toplam 12 bin ton taş ve 575 adet blok mermer ve doğaltaş sergilenecek. İZFAŞ tarafından organize edilen Marble Fuarı 10.00 - 19.00 saatleri arasında sadece profesyonel ziyaretçiye açık olarak düzenleniyor.

Yazarlar