Ege Mertan’a vefa

Mertan’a vefa

22.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Torbalı Metin Oktay Yerleşkesi’ndeki merkez binaya, geçen hafta vefat eden kulübün sembol ismi Dr. Salih Mertan’ın isminin verileceğini açıkladı.

Mertan’a vefa

Mertanın cenaze töreninde “Salih ağabeyi unutmayacağız” diyerek çocuklarla birlikte söz veren Başkan Seyit Mehmet Özkan, isim töreninin önümüzdeki günlerde düzenleneceğini söyledi. Tesislerin kalbi niteliğindeki binada, Altınordu Futbol Akademisi idari ve teknik kadrolarının ofisleri, lojman, yemekhane ve hobi odası gibi bölümler yer alıyor. Metin Oktay Yerleşkesinde Türk futboluna yıllarca emek veren Hasan Doğan, Şenes Erzik, Gündüz Tekin Onay, Serpil Hamdi Tüzün, Doğan Emültay, Ahmet Güvener, Tarık Gencay, Gode Cengiz ve Mustafa Balözün isimlerinin saha ve binalarda yaşatıldığını vurgulayan Özkan, “Yerleşke içine son yapılacak lojmanımıza ise benim hayat öğretmenim ve duayen sanayici rahmetli Süleyman Atikin ismini vereceğiz. Böylelikle Metin Oktay Yerleşkesini tamamlamış olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Her tesiste bir isim

Vefaya büyük önem veren Altınordu, her tesisinde kulüp tarihindeki önemli kişileri yaşatıyor. Kuşadasındaki A takım Yerleşkesi Beytullah Baliçin, Selçuktaki uluslararası kamp ve turnuva merkezi İsmet Orhunbilgenin, Yeşilyurttaki futbol okulları merkezi ise Sait Altınordunun adlarıyla anılıyor. Sat Altınordu Tesislerinde ayrıca kulübün kurucu başkanı Süleyman Ferit Eczacıbaşı adına bir saha yer alıyor.