Ege Meslek liseliler için kısa dönem askerlik

Meslek liseliler için kısa dönem askerlik

23.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Meslek liseliler için kısa dönem askerlik

İYİ Parti İzmir milletvekili adayı Mustafa Kerpişçi, mesleki eğitimi teşvik edeceklerini ve buralardan mezun gençlere kısa dönem askerlik imkanı sağlayacaklarını açıkladı. Seçim çalışmaları boyunca gençlerle yaptığı görüşmelerden çıkardığı sonuçları değerlendiren Kerpişçi, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Özgür Kart

“Kamu kurumlarında yeni mezun ishdamını zorunlu hale getireceğiz. Özgür Kart ile 25 yaşına kadar tüm üniversite öğrencilerine ücretsiz mobil internet ve dakika vereceğiz. Tüm illerde toplu taşıma araçlarından aynı kartı kullanarak indirimli bir şekilde faydalanmalarını sağlayacağız. Son olarak sinema, tiyatro, bale, opera ve konserlerde de %25 indirim uygulayacağız. Ayrıca bir gençlik fonu kurarak, başarı yeterliliği sağlayan lise ve üniversite öğrencilerinin uluslararası değişim programları, yurt dışı staj programları ve mesleki uygulama eğitimlerinden ücretsiz faydalanmasını sağlayacağız.”

Öğrencilik statüsü devam eden gençlerden de hiçbir sınav için harç ücreti alınmayacağını belirten Kerpişçi, gençleri tarıma özendirmek için hibe destekleri sunacaklarını, hazine arazilerini tahsis edeceklerini sözlerine ekledi.