Ege Metro çilesi yılbaşında bitiyor

Metro çilesi yılbaşında bitiyor

19.11.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Baş­kan Ko­ca­oğ­lu, met­ro­ze­de­le­re bay­ram müj­de­si ver­di. “Met­ro­nun Üç­yol Üç­ku­yu­lar in­şa­atı­n­da so­na ge­lin­di. Cad­de­de tra­fik, ara­lık so­nun­da ye­ni­den açı­la­ca­k” de­di

Metro çilesi yılbaşında bitiyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, metronun Üçyol-Üçkuyular inşaatında büyük bir aksama olmadığını, İnönü Caddesi’ni yılbaşında trafiğe açacaklarını söyledi. Özellikle Poligon ve Üçkuyular’da farklı zemin koşullarıyla mücadele ettikleri belirten Kocaoğlu, “İstasyonlar 2011’de iki aşamada hizmete açılacak” dedi.
Metronun Üçyol-Üçkuyular hattında tünel betonlama, İzmirspor, Hatay, Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonları sinyalizasyon işinin iki ayrı ihale kapsamında sürdüğünü kaydeden Başkan Kocaoğlu, yeraltında çok sert bir zeminde mücadele verildiğini, bu nedenle bazı zaman kayıpları yaşandığını ifade etti. Buna karşın programda bir aksama olmadığını, özellikle istasyonların kaba ve ince inşaatlarının hızlandırılarak yapılacağını bildiren Kocaoğlu, “Müteahhit firmalar 24 saat aralıksız ve canla başla çalışıyor. 2011, metronun peyderpey açılacağı bir yıl olacak” diye konuştu.

Metroyla yatıp kalkıyoruz
Metroyla yatıp metroyla kalktıklarını dile getiren Başkan Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Çalışmalar iyi gidiyor. İlk hedefimiz, aralık sonu ya da ocak başında İnönü Caddesi’ni trafiğe açmak. Bunu başardıktan sonra tünel ve istasyon içi çalışmalar sürecek. Poligon ve Üçkuyular’da yeraltında hem sert hem de sıvı zemin nedeniyle bazı sorunlarla karşılaştık. Ancak belirlenen süre sonunda en kötü ihtimalle Üçkuyular’ın bir köşesini tamamlayacağız. Yolu gidiş-geliş oradan verip, diğer tarafta çalışacağız.”