Ege Metropolis kazıları yeni sezonu açıyor

Metropolis kazıları yeni sezonu açıyor

28.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Torbalı’daki Metropolis antik kenti kazılarının bu yılki bölümü başlıyor.

Metropolis kazıları yeni sezonu açıyor

Kazılar 21 yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığı, Trakya Üniversitesi, Sabancı Vakfı, Metropolis Sevenler Derneği (MESEDER) ve Torbalı Belediyesi desteğiyle sürdürülüyor. Trakya Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Aybek başkanlığında, 60 kişilik bir ekibin yürüttüğü kazı çalışmalarında bu yıl, 3 bin yıllık tarihe ışık tutacak yeni buluntuların ortaya çıkarılması hedefleniyor. Kazı başkanı Serdar Aybek, bu yıl Palaestra mozaikleri ve hamam alanında çalışacaklarını belirtti.
Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan da, 3 bin yıllık tarihi kentin bu noktaya gelmesinde Sabancı Vakfı’nın önemli desteğinin bulunduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Belediyeye erişim ‘tuş’lara bağlandı

Karabağlar Belediyesi, hızla gelişen iletişim araçları üzerinden işitme ve konuşma engellilere de daha iyi hizmet verebilmek için özel bir alt yapı hazırladı. Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, projenin kamu kurum ve kuruluşları arasında da bir ilk olduğunu söyledi. Kürüm, “Sözlü iletişim kuramayan vatandaşlarımızın, iletişimindeki engelleri kaldırmak için bu projeyi başlattık. Önümüzdeki günlerde görme engellilere yönelik, bir projeyi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

İZMİR DHA