Ege Mevsimlik işçiye kimlik kabusu!

Mevsimlik işçiye kimlik kabusu!

26.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kimlik bilgileriyle Lüleburgaz’da açılan mobilya şirketi kuran dolandırıcılar yüzünden 10 gün hapis yatmak zorunda kalan Bayraklılı Ratif Korkmaz, mahkemeden çıkmıyor

Mevsimlik işçiye kimlik kabusu

Bayraklı’da oturan, tütün fabrikasında mevsimlik işçi olarak çalışan 42 yaşındaki Ratif Korkmaz, kimlik bilgilerini ele geçiren bir kişinin kurbanı oldu. Hayatı kabusa dönen Korkmaz’ın başı, adına Lüleburgaz’da mobilya mağazası açan kişinin dolandırdığı firmalar tarafından aılan karşılıksız çek yüzünden dertte. Açılan davalar yüzünden 10 gün hapis yatan, birbiri ardına açılan davalara koşuşturan Korkmaz, suçsuzluğunu kanıtlamak için büyük uğraş veriyor.
Ratif Korkmaz’ın evine 4 yıl önce, vergi dairesinden, Lüleburgaz’da sözde açtığı mobilya dükkanının vergi borcunu ödemesi için tebligat geldi. Korkmaz, Lüleburgaz Asliye Ceza Mahkemesi’nde, karşılıksız çek suçundan hakkında dava açıldığını belirten ikinci tebligatı aldı. Korkmaz, kimlik bilgilerini kullanan kişiden şikayetçi oldu. Lüleburgaz’a hiç gitmediğini belirten Korkmaz, “Kimlik bilgilerimi kullanan kişi bir bankadan adıma hesap açtırmış. 24 bin TL çek ciro etmiş. 10 gün hapis yattım. Ben ve ailem bu olaydan dolayı mağduruz” dedi.

Haberin Devamı

525 paket yapay esrar ele geçirildi
Yurtdışından Türkiye’ye getirilip İzmir’de piyasaya sürülmek istenen “bonzai” olarak bilinen, 3’er gramlık 525 paket sentetik esrar, polisin operasyonuyla yakalandı. Gözaltına alınan baba İ.T. ile oğlu T.T. adliyeye sevk edildi. Ekipler, nakliye işi yapan İ.T. ile oğlu T.T’yi gözaltına aldı. Zanlıların gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 3’er gramlık 525 paket sentetik esrar ele geçirildi. Sabıkaları bulunmayan baba ile oğlu, adliyeye sevk edildi.
TURAÇ TOP DHA

Eşrefpaşa’da bıçaklı kavga
İzmir’de, oğlunun eşinden ayrılmasını istediği ileri sürülen Ş.Ö. (54), konuyla ilgili konuşmak için buluştuğu gelininin akrabası Murat Akdağ’ı (32) darp edip bıçakladı. Ağır yaralanan Akdağ’ın hayati tehlikesi sürüyor. Olay, önceki gün saat 21.00 sıralarında, Eşrefpaşa Semti’nde meydana geldi. Oğlunun, eşinden ayrılmasını istediği ileri sürü len Ş.Ö, gelininin yakınlarının evine gitti. Ş.Ö, iddiaya göre, Murat Akdağ’ı sırtından, kolundan ve elinden yaralayıp kaçtı.. Akdağ, hastaneye kaldırılırken, yakala-nan zanlı gözaltına alındı.