Ege 'Mevzu Menemenspor’sa gerisi teferruattır'

'Mevzu Menemenspor’sa gerisi teferruattır'

21.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Mevzu Menemenspor’sa gerisi teferruattır

Menemenspor Kulübü Başkanı Tahir Şahin, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Başkan Şahin, “Aldığım 1 yıl 3 aylık cezadan dolayı kamu görevinden men edilme durumum söz konusu. Ancak araştırıyoruz, kesinleşmiş bir durum söz konusu değil. Yine de ben bu tartışmaların gölgesinde kulübümü yıpratmamak adına başkanlık görevinden istifa ediyorum” diye açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in çiçeği burnunda ekiplerinden Menemenspor’da mahkemenin tedbir kararını kaldırmasının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Tahir Şahin, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Menemenspor’un yıpranmasına müsaade etmeyeceğini dile getiren Şahin, “1 yıl 3 ay ceza aldık. Kongre’yi 25 Mayıs’ta yaptık. Ceza bana 27 Mayıs’ta tebliğ edildi. Bu cezadan ötürü kamu görevlerinden men edilme söz konusu. Benim şu anda başkanlık yapma şansım yok. Burada esas mesele Menemenspor Kulüp Başkanlığı değil. Mevzu Menemenspor ise gerisi teferruattır.

“Aksoy hacizleri kaldırsın”

Ben kendi ismimden dolayı Menemenspor’u tartışmaya açmayacağım. İçeriden bir arkadaşımız yerime gelecek. Ben yine onursal başkan olarak üzerime düşen her şeyi yapacağım. Biz kendi ismimiz üzerinden Menemenspor’a zarar verdirmeyeceğiz” dedi. Menemenspor’da başarılı olmazsa bırakacağını dile geren Başkan Şahin, “Arada geçen bir aylık süreçte yaşanan sıkınlardan dolayı eksi 3 puan ile başlama tehlikesiyle karşı karşıyayız. Her şeyden önce güveni tesis edeceğiz. Bugünden itibaren futbolcularla görüşmeye başlayacağız. Başarısız olursak durmayız” dedi. Öte yandan Şahin, Başkan Aksoy’un kulübün üzerinde bulunan hacizleri kaldıracağı sözünü verdiğini ifade ederken, “Başkan Aksoy ile bir kez daha görüştük, borçlarımıza karşılık bir protokol yaptık. Kendisi bize hacizlerin kaldırılacağı sözünü verdi. Eğer ki bu hacizler de kaldırılırsa kendisine kamuoyu önünde teşekkür ederiz” dedi.

Haberin Devamı

‘Yolumuz uzun’

Maçlarını Menemen İlçe Stadı’nda oynamak istediklerini kaydeden Şahin, “Müsabakaların burada oynanması için bir çaba sarf ediyoruz. Bir takımın kendi saha ve seyirci avantajını kullanmak istiyoruz. Yüzde 51 olasılıkla maçlarımızı kendi stadımızda oynarız. Artık bize köstek değil, destek olunsun. Yapacakk çok işimiz var” diye konuştu.