Ege MHP Kongresi’nde kıyamet koptu

MHP Kongresi’nde kıyamet koptu

05.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Masaların havada uçuştuğu seçimde, göreve atamayla gelen Necat Karataş, delegelerin oylarıyla İl Başkanı seçildi

MHP Kongresi’nde kıyamet koptu

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 10. Olağan Genel Kongresi Fuar 1 Nolu Hol salonunda başladı. 594 delegenin oy kullanacağı seçimde. MHP başkanlık için mevcut İl Başkanı Necat Karataş ile Akın Biliç yarıştı. İki adayın taraftarlarının birbirine girdiği olaylı kongre sonunda zafer seçim başkan olarak giren Necat Karataş’ın oldu. Karataş 560 delegenin oy kullandığı ve 2 oyun geçersiz 5 oyun da boş çıktığı seçimde 342 oy aldı. Rakibi Biliç ise 211 oyda kaldı. MHP İzmir İl Başkanlığı adaylarından ilk konuşmayı Akın Biliç gerçekleştirdi. Biliç konuşmasını bitirdiği sırada salona giren Necat Karataş’ın beraberindeki 100 kişilik grup kürsüden inen Biliç’e eşlik eden grupla karşı karşıya geldi. Çıkan arbedede birbirlerine vuranlar oldu. Partililer araya girerek kavgayı sakinleştirdi. Konuşmaların ardından iki aday kürsüde tekrar karşı karşıya geldiler. Ülkü Ocakları’na mensup Karataş taraftarları ile Biliç taraftarları bir kez daha birbirlerine girdi. Pet şişe, sandalye hatta masalar havada uçuştu. Partililer sakinleşmeyince devreye giren MHP eski İl Başkanı Musavvat Dervişoğlu ortamı sakinleştirdi.

Yönetim Kurulu yenilendi
Alpay Gökmen, Ayşegül Akkaya, Bülent Uygur, Cengiz Önbaş, Cumhur Bulut, Cumhur Tüzemen, Hakan Hürün, Hatice Pınarbaşı, Seyit Ali Aslan, Kenan Demir, Lütfi Kılıç, Mehmet Karahalioğlu, Mehmet Koyukan, Mehmet Orkun Kelek, Mustafa Cihanbeylerde, Mustafa Balcı, Mustafa Karakuş, Seyit Şanlı, Selahattin Şahin, Sertaş Teknecioğlu, Tuncer Kılıç, Veysel Şahin, Zerrin Çalışkan Yöndem, Mehmet Emin Yaramış, Nevzat Karal, Banu Akyüz, Yusuf Sağır, Serdar Seçkin, Serdar Yılmaz, Turgut Arat, Bayram Tarık Özelen, Ali Peynirci ve Mutlu Acar yer aldı.

Haberin Devamı

Üst kurul listesi eskilerden oluştu
Karataş’ın Üst Kurul Delege Listesi’ne ise partinin tanınmış isimlerinin girmesi dikkat çekti. Geçtiğimiz dönem İzmir Milletvekili olan Şenol Bal başta olmak üzere, eski il başkanları Müsavat Dervişoğlu, Hasan Ali Türkaslan da delege listesine girdi. Listede Abdurrahim Aydemir, Okan Akkuş, İhsan Ürün, Taşkın Işık, Özkan Karadiken, Bayram Önem, Ali Karakuş, Mustafa Yıldız, Evrim Tarakçıoğlu, Hanefi İspirli, Dursun Seçal, İbrahim Uğur, Satılmış Turan, Metin Altuntaş, Cafer Kırbaş, Fikri Atılbaz, Şirzat Peker, Gökhan Öz, Metin Kırlı gibi isimlere yer verildi.

Karataş’ın hedefi yerel seçimler
Sonucun belirlenmesinden sonra kürsüye çıkan Necat Karataş, “Hedefimiz parti içi çekişmeler değil. Birlik ve beraberlik bizi İzmir’i zafere taşıyacağız. MHP İktidarı ile yeni Türkiye’nin temelleri atılacak. İzmir’de çalmadık kapı bırakmayan sizler bunu başaracaksınız. İlk hedefimiz yerel seçimlerde zaferle buluşturmaktır. Bu yolda hepinizin fikri önemlidir. Biz hazırız İzmir için Türkiye için her türlü fedakârlığa hazırız İktidarda olacağız İzmiri biz yöneteceğiz” diye konuştu.