Ege Miniklerin kapak kampanyası sürüyor

Miniklerin kapak kampanyası sürüyor

19.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları öğrencilerinin, İzmir’de yürütülen “Tane Tane Kapakları Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım” kampanyasına desteği sürüyor.

Miniklerin kapak kampanyası sürüyor

Engellilere tekerlekli sandalye alınması için plastik kapakların toplanacağı kutular hazırlanıyor, belediyelere götürülüyor. Gaziemir ve Buca’dan sonra bu kez Karşıyaka Belediyesi’ne gidildi.

Kadınlar,Medeni Kanun’u kutladı

Medeni Kanun’un kabulünün 85’inci yılı, Karşıyaka Kent Konseyi Kadın Meclisi’nde de kutlandı. Avukat Nurten Çavuşoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı bir panel düzenlendi. Çavuşoğlu, resmi nikahın zorunlu hale getirildiği, Türk ailesinin modern bir yapıya kavuşturulduğu, mirasta kız ve erkek çocukların eşit pay almalarının sağlandığı bu düzenlemeyi tüm yönleriyle anlattı, “Kadına ve topluma çok önemli katkılar yapmıştır” dedi.


İnciraltı’nda yarın 10 ton hamsi ziyafeti var
Ege Bölgesi’nde kurulu 49 Karadeniz derneğinin üst örgütü olan Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu (EKAF), yarın İnciraltı mesire alanında “Hamsi Şöleni” gerçekleştirecek. Federasyonu Başkanı Aydın Özyar, 10 ton taze hamsiyle üç çuval un getirileceğini, 12.00-17.00 saatleri arasında 60 tavayla balık servisi yapılacağını söyledi. Özel poşetlerdeki ekmekten diğer malzemelere kadar her şeyi düşünüp, hazırladıklarını dile getiren Özyar, “Şölenimize tüm halkımız davetlidir.” dedi.