Ege MODEKO’da kriz yüzünden buruk açılış

MODEKO’da kriz yüzünden buruk açılış

08.04.2009 - 05:00 | Son Güncellenme:

İzmir bugün dev bir fuara daha ev sahipliği yapacak. Efor Fuarcılık tarafından bu yıl 20’ncisi düzenlenen İzmir Mobilya Fuarı (MODEKO), Kültürpark’ta ziyaretçilerine ‘Merhaba’ diyecek.

MODEKO’da kriz yüzünden buruk açılış

 Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele, ekonomik krizin fuarı da etkilediğini söyledi. Eyigele, “Bu yıl buruk açıyoruz. Salon sayımız beşten dörde, 170 olan katılımcı firma sayımız da 137’ye düştü. Şirketler daha çok stantlarını metrekare bazında küçültme yoluna gitti. Ancak fuarın iptali söz konusu olmadı” dedi.

İndirim sürekli olmalı
Organizasyona destek veren İzmir Mobilyacılar Odası’nın başkanı Mustafa Kara da krize dikkat çekerek, “Türkiye’yi teğet geçmedi, derinden vurdu. Diğer sektörler nezle olduğunda, bizim sektör kanser oluyor. İnsanlar mobilya alımlarını erteliyor” diye konuştu. Hükümetin mobilyada KDV’yi yüzde 18’den 8’e düşürdüğünü hatırlatan Kara, şöyle devam etti: “İki yıldır bunu talep ediyorduk. İki ay önce yapılsaydı, salonlar dolardı. Belki firmalar katılım için kura bile çekerdi. KDV indirimi sürekli olmalı.”

Yabancılara ulaşım ve konaklama imkanı
Fuar için Libya, Azerbaycan, İran ve Gürcistan’dan gelecek gruplara toplu ulaşım ve konaklama imkanı sunuldu. İskenderun, Kırşehir, Çorum, Çanakkale, Uşak, Denizli, Fethiye, Muğla, Aydın ve Turgutlu’dan alım heyetleri için de otobüs tahsis edildi. Büro mobilyaları için özel bölüm oluşturdu. En  iyi stant yarışması da düzenlenecek  organizasyon, pazar günü sona erecek.