Ege Muğla, ‘Doktor Başkan’la daha da güzelleşiyor

Muğla, ‘Doktor Başkan’la daha da güzelleşiyor

01.10.2017 - 02:13 | Son Güncellenme:

20 yılhekimlikyaptığı Muğla’da başkanlıkta da 20. yılına yaklaşanMuğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, altyapının yanı sıra sosyal hizmetleriyle de dikkat çekiyor. Gürün, “Hedefimiz, daha yaşanır bir Muğla için hizmetleri artırmak” diyor

Muğla, ‘Doktor Başkan’la daha da güzelleşiyor

Muğla’ya 20 yıl doktor olarak hizmet veren ve belediye başkanlığında da 20. yılına yaklaşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için çalışıyor. 1979 yılında ortopedi ve travmatoloji uzmanı olarak Muğla’ya gelen, 20 yılda 20 bin ameliyat, 200 bin muayene yapan ve vatandaşların büyük sevgisini kazanan Dr. Osman Gürün, 1999’da ilk seçimini kazanarak Muğla Belediye Başkanı oldu. 2014 yılında da Muğla’nın büyükşehir olmasının ardından, yüzde 49,1’lik oy oranıyla kentin ilk Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Bu zamana kadar yaptığı hizmetler ve vatandaşlarla olan diyaloğuyla halkın sevgisini ve güvenini kazanan Başkan Gürün, ‘Sevgi, hoşgörü ve güler yüzle hizmet’ anlayışıyla çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Haberin Devamı

Ulaşımdan yola, sağlıktan suya, tarımdan çevreye birçok alanda hizmetlerini sürdüren ve her geçen gün yeni bir projeye imza atan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “Vatandaş odaklı hizmetlerimizi Muğla’da hayata geçirmeye devam edeceğiz” diyor.

Yollara 340 milyon lira

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kurulduğu günden bu yana kent genelinde 340 milyon liralık yatırımla 2125 kilometre, neredeyse Muğla-Roma (2127 km) arasındaki uzunlukta yolda asfalt, sathi kaplama ve parke çalışması yaptı. Büyükşehir, vatandaşlarını Muğla’ya yakışan yollarla sevdiklerine ulaştırmak için çalışmalarına devam ediyor.

Daha mavi

Büyükşehir’in yürüttüğü ‘Mavi Deniz, Temiz Kıyılar’ projesi çerçevesinde, yıl boyunca 6 tekneyle deniz araçlarından atık toplama ve kıyı temizliği yapılıyor. 1480 kilometre kıyı şeridine sahip olan bölgede, bugüne kadar kıyılardan 50 ton çöp toplandı.

Haberin Devamı

İlkleri yapıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri arasında, Türkiye’de bir ilk olan hizmetler de dikkat çekiyor. Engelliler için Kısa Mola, Mor Yaşam, Duyusal Analiz Laboratuvarı, Toprakta Temel Analizler (Kapsam 1), Detaylı Toprak Analizleri (Kapsam 2), Sulama Suyu Analizleri (Kapsam 3), Bitki Analizleri (Kapsam 4) olmak üzere, 4 dalda analiz yapabilen tarımsal amaçlı laboratuvar gibi projeler, Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyor.

‘Evde bakım’la yüzler gülüyor

Evde bakım hizmetiyle sağlık alanında birçok hizmet veren Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların evlerine misafir oluyor. Deneyimli personel, rutin ziyaretler yapıyor ve ihtiyaç duyulması halinde hastaların evlerine gidiyor. Vatandaşlara evlerinde pansuman, yatak yarası bakımı, serum ve sonda takılması, enjeksiyon ve şeker-tansiyon ölçümü gibi hizmetler veriliyor. Talep doğrultusunda saç-sakal tıraşı, vücut bakımı ve banyo gibi hizmetler de veriliyor.

30 susuz köy sevindi

Büyükşehir, Muğla genelinde suyu olmayan ya da su sorunu çeken 30 mahalle ve mevkiyi de içme suyuyla buluşturdu. Muğla Büyükşehir Belediyesi kuruluşu MUSKİ ile Muğla genelinde altyapı ve su sorunuyla ilgili çalışmalar başlatıldı, son olarak Marmaris Taşlıca Mahallesi’nin 100 yıllık su sorunu çözüldü. Suyu davul-zurnayla karşılayan halk, Başkan Osman Gürün’e teşekkür etti.

Haberin Devamı

Üst ve altyapıya yatırım

Büyükşehir Belediyesi, Muğla’nın doğal ve korunması gereken güzellikleri için de çevre konusuna büyük önem veriyor. ‘Çevre Dostu Muğla’ için çalıştıklarını belirten Başkan Osman Gürün, yüzde 68’i orman, 1480 kilometre kıyı şeridine sahip, doğal güzellikleriyle Türkiye’nin en gözde şehri Muğla’ya hizmet verdiklerini belirtti, “Yaşadığımız şehrin altyapısı ve üstyapısı için de projeler üreterek Muğla’yı geleceğe koruyarak taşıyoruz” dedi. Hafriyat sahasını 1’den 7’ye çıkaran Büyükşehir, katı atık düzenli depolama tesisleri için de yatırımlar yaptı. Menteşe’de 4 milyon 962 bin liralık yatırımla faaliyete geçirilen katı atık düzenli depolama tesisiyle, bu ilçenin yanı sıra, Ula, Yatağan ve Kavaklıdere olmak üzere dört ilçenin çöp sorunu çözüldü. Milas’ta 25 milyon liralık yatırımla, düzenli katı atık depolama tesisi yapılıyor. Fethiye katı atık düzenli depolama tesisinde 4 milyonluk yatırımla 2. lot devreye sokuldu. Tıbbi atık tesisi de Menteşe’de hizmete alındı. Fethiye’de, Dünya Bankası kredisi ve bakanlıkların desteğiyle yapımı sürdürülen ve 19 milyon 500 bin lira maliyetli, 12 bin metreküp kapasiteli Ölüdeniz Arıtma Tesisi de önümüzdeki aylarda hizmete girecek.