Ege Muğla’ya ikinci kadın vali

Muğla’ya ikinci kadın vali

22.06.2017 - 04:17 | Son Güncellenme:

Denizli Valisi Altıparmak, Muğla Valisi Çiçek, Uşak Valisi Okur ve Aydın Valisi Koçak, kararnameyle merkeze alındı. Denizli’ye Giresun Valisi Karahan, Muğla’ya Kırklareli Valisi Civelek, Uşak’a Sincan Kaymakamı Demir, Aydın’a da Bingöl Valisi Köşger atandı. Esengül Civelek, Muğla’nın ikinci kadın valisi oldu

Muğla’ya ikinci kadın vali

Yeni Valiler Kararnamesi’yle 20 ilin valisi merkeze alındı, 20 ile de yeni vali atandı. Ege Bölgesi’nde de dört ilin valileri değişti. Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Muğla Valisi Amir Çiçek, Uşak Valisi Ahmet Okur ve Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, merkeze alındı. Denizli’ye Giresun Valisi Hasan Karahan, Muğla’ya Esengül Civelek, Aydın’a Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Uşak’a da Ankara Sincan Kaymakamı Salim Demir atandı.

Haberin Devamı

Altıparmak: Makamlar geçici

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Valiler Kararnamesi’yle Merkez Valiliği’ne alındı. Denizli Valiliği’ne ise Giresun Valisi Hasan Karahan atandı. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Denizli’den Ankara’ya havayoluyla 550 komandonun gönderilmesini engellenmesinde büyük çaba harcayan Vali Altıparmak, makamların geçici olduğunu belirterek, “Devletin valisiyiz, bu göreve gelirken nasıl karşıladıysak, başka bir göreve gönderilirken de aynı düşünceler içindeyiz” dedi.
Erzurum’dan gelmişti
Denizli’ye geçen yıl 1 Haziran’da Erzurum Valiliği’nden atanan Ahmet Altıparmak, bir yıl görev yaptıktan sonra Valiler Kararnamesi’yle Merkez Valiliği görevine atandı.

Aytaman’dan sonra Civelek

Haberin Devamı

BAKANLAR Kurulu’nca hazırlanan son Valiler Kararnamesi ile Muğla Valisi Amir Çiçek, merkeze alındı, bu göreve ise Kırklareli Valisi Esengül Civelek atandı. Muğla’da, Lale Aytaman’ın ardından 26 yıl sonra ikinci kadın vali görev yapacak.
Operasyona yön verdi
Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Muğla Valisi Amir Çiçek merkeze alındı. Çiçek’in yerine ise Kırklareli Valisi Esengül Civelek atandı.Vali Amir Çiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele, 15 Temmuz gecesi saldırı düzenleyen suikast timinin yakalanmasında operasyonları yönlendirmişti. Muğla’da, 1991-1995 arasında Türkiye’nin ilk kadın valisi olarak görev yapan Lale Aytaman’dan sonra ikinci kadın vali olarak Esengül Civelek görev yapacak.

Esengül Civelek

1958’de Aydın’ın Nazilli ilçesinde doğdu. 1979 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 1980 yılından sonra Maliye Bakanlığı’nın değişik kademelerinde görev alan Civelek, 2005-2010 tarihleri arasında Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür olarak görev yaptı. 2010-2011 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden sonra, 2011 yılında Yalova valisi ve ardından 2014 yılında da Kırklareli valisi olarak atandı. Civelek, evli ve iki çocuk annesi.

Aydın’ın yeni Valisi Köşger, Bingöl’den geldi

Haberin Devamı

BAKANLAR Kurulu’nca hazırlanan son Valiler Kararnamesiyle Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak merkeze alındı. Aydın’a, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger atandı. Kararnameyle Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ise Aydın Valisi oldu. Eskiden Aydın’da görev yapan Osmaniye Valisi Kerem Al ve Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ile mevcut Vali Ömer Faruk Koçak da merkeze alınan isimler arasında yer aldı.

Selim Köşger

Aydın Valiliği’ne atanan Yavuz Selim Köşger, 1964’te Konya’da doğdu. 1986’da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. 1990’da Kırşehir Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı. Doğankent, Kemaliye ve Şarkikaraağaç’ta kaymakamlık, Artvin’de vali yardımcılığı görevlerinde bulundu. Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Genel Müdürlüğü görevinden sonra, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nde 2006’da Genel Müdür Yardımcısı, 28 Mayıs 2010’da ise Genel Müdür oldu. 3 Mayıs 2013’ten itibaren Sinop Valiliği’ni sürdürürken, Bingöl Valisi olarak atandı.

Sincan Kaymakamı Uşak Valiliği’ne atandı

Haberin Devamı

UŞAK Valisi Ahmet Okur merkeze çekildi; yeni vali, Ankara’nın Sincan ilçesi Kaymakamı Salim Demir oldu.
3 Ağustos 2015’te Bursa Osmangazi Kaymakamlığı’ndan Uşak Valiliği’ne atanan Ahmet Okur, iki yıllık görev süresinin ardından merkeze alındı. Ahmet Okur, “Elhamdülillah tüm nimetlerini nefsimize en güzel şekilde nasip eden Rabbim, aktif mesuliyetimizi sonlandırıp, merkezde görevi nasip etti. Nefsimi dinledim, teselliye ihtiyaç duymayacak şekilde hazırlıklı ve rahat. Devletimize şükran, milletimize hizmet borcum var şükürler olsun” dedi.

Salim Demir

1 Ağustos 1963’te Kayseri’de doğan Salim Demir, 1985’te İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. 1989’da Sinop ili Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. 1992’de Yozgat Çayıralan’a kaymakam olarak atandı. Sırasıyla Mardin Ömerli, Isparta Keçiborlu ve Diyarbakır Bismil’de kaymakamlık yapan Demir, 2003’te Isparta, 2004’te de Niğde Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2013 yılında Sincan Kaymakamlığı’na atandı.