Ege Muhtarı, yurttaşı dinledi

Muhtarı, yurttaşı dinledi

21.11.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Urla’da muhtarlarla buluştu, su ürünleri kooperatiflerinin temsilcileriyle bir araya geldi, esnaf ziyaretleri yaptı. Kalabak Muhtarı Salih Calay ve İskele Muhtarı Yeşim Temiztepe’yi ziyaret eden Kaya, sakinlerin isteklerini de dinledi.

Muhtarı, yurttaşı dinledi

Kalabak Su Ürünleri Kooperatifi ve İskele Su Ürünleri Kooperatifi temsilcilerinin, Urlalı balıkçıların taleplerini alan Kaya, Urla Malgaca Pazarı ve Sanat Sokağı’na da gitti. Klazomenai Antik Kenti bölgesinde de incelemelerde bulunan Kaya, İzmir Büyükşehir’in arkeolojik sit alanında kişiye özel milyarlık imar düzenlemesi yaptığını öne sürdü, “Tarihi bölgenin kalbine hançer sapladılar” dedi, Urla’da Meydan projesinin imar düzenlemesini engelleyenlerin, sit alanındaki düzenlemeye geçit verdiğini kaydetti. Urla’daki projeyi engelleyenlerin Buca’da da ortaya çıktığını dile getiren Kaya, “Cezaevinin yıkılmasından sonra, vatandaşın, kamunun yararına olan planı engellemeye çalışıyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Doğalgaz müjdesi

Atilla Kaya; Karabağlar’da da Limontepe, Yaşar Kemal ve Cennetçeşme mahallelerinde muhtarları ziyaret etti, Selvili Mahallesi’nde de esnafla görüşen Kaya, hemşehri derneklerinin de kapısını çaldı, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.
Temaslarında İzmir’in deprem kuşağında oluduğuna da dikkat çeken Kaya, “Depremin kendisi değil, binalar öldürüyor. Riskli yapıların acilen dönüştürülmesi gerekiyor” vurgusunu yaptı, İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin kendileri tarafından Karabağlar’a kazandırıldığını belirtti.

Yaşar Kemal Mahallesi’nde yurttaşların doğalgaz isteği üzerine İzmirgaz yetkilileriyle görüşen Kaya, mahalleye kısa zaman içinde doğalgaz getirileceğinin sözünü aldı, “Yılbaşından itibaren çalışmalar başlayacak” dedi.

Yazarlar