Ege Muhteşem Ferhat’tan tarihi başarı

Muhteşem Ferhat’tan tarihi başarı

09.10.2019 - 00:23 | Son Güncellenme:

Brezilya’da 2016 yılında düzenlenen Rio Olimpiyatları’na katılarak Cumhuriyet tarihinde olimpiyatlara giden ilk Türk erkek cimnastikçi olmayı başaran İzmirli Ferhat Arıcan, Almanya’daki Dünya Şampiyonası’nda da tarih yazdı.

Muhteşem Ferhat’tan tarihi başarı

Stuttgart kentinde 4-13 Ekim günleri arasında düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası’na ay yıldızlı kafileyle katılan 26 yaşındaki sporcu, 2020 Tokyo Olimpiyatları vizesini aldı. Arıcan, üst üste 2 olimpiyata katılan ilk Türk jimnastikçi olmayı başardı.

‘Benim bir hayalim var’

Başarılı sporcu, aynı zamanda Dünya Şampiyonası’nda pazar günkü paralel bar finaline adını yazdırdı. Cimnastikte dünya çapında kendi adını taşıyan 3 hareketi literatüre sokan ilk sporcu olan ve geçen nisan ayında Belarus’ta düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan Göztepe’nin sporcusu Arıcan, Tokyo’ya madalya için gideceğini söyledi. Arıcan, “Tarihte yine bir ilki başardığım için çok mutluyum. Kotayı almadan önce de söylüyordum. Rio’da ilk olimpiyat tecrübemi edindim. Benim bir hayalim var. Tokyo Olimpiyatları’nda da madalya kazanıp bayrağımızı dalgalandıracağım” dedi.