Ege Müşterilerini otobüs kaptı

Müşterilerini otobüs kaptı

14.01.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Toplu ulaşımda 90 dakikada ikinci ve sonrası binişlerin ücretsiz yapılması vatandaşı sevindirdi. Yolcularını, belediye otobüsüne kaptıran taksiciler ise üzüldü. Buna bir de ekonomik kriz de eklenince müşteri bulmakta zorlanıyorlar

Müşterilerini otobüs kaptı

İzmir’de taksi duraklarındaki kuyruklar uzayıp gidiyor. Ardı ardına sıralanan ticari araçların sürücüleri ya da sahipleri, müşteri yolu gözlemekten yorgun düşüyor, kara kara düşünüyor. Çünkü işler eskisi gibi gitmiyor, para kazanılamıyor. A-raçları yenilemek için çekilen krediler de bu yüzden ödenemiyor. Pek çoğu icra kıskacında olduklarını söylüyor. “Hükümetin can suyu desteğinden biz de yararlanmak istiyoruz” diye feryat ediliyor.
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, gelinen bu durumun en önemli nedeninin, toplu ulaşımda geçen yaz başlatılan 90 dakika uygulaması olduğunu belirtiyor. Anık, 1.5 saat içinde otobüs, metro, vapura ikinci ve sonrası binişlerin ücretsiz yapılmasının taksiciyi vurduğunu söylüyor. Celil Anık, “Bu uygulamalara belediye sosyal açıdan bakıyor, buna saygılıyız. Ancak biz de binlerce şoförüz ve ailelerimizle birlikte çok zor durumdayız” diye konuşuyor.

“Başka kentte böyle değil”
Anık, 90 dakikanın kendilerinde açtığı yaranın ekonomik krizle daha da dayanılmaz hale geldiğini ifade ediyor, şöyle diyor: “Ne İstanbul’da ne Ankara’da ne de başka kentte bu kadar uzun süreli bir uygulama var. Artık vatandaş, taksi yerine belediye otobüsünü tercih ediyor. Şoför para kazanamıyor, evine ekmek götüremiyor, vergisini, kredi borcunu ödeyemiyor. Araçlar satılıp krediler kapatılmaya çalışılıyor.”