Ege 'Mutfakta olmak oyun oynamak gibi'

'Mutfakta olmak oyun oynamak gibi'

21.03.2021 - 00:03 | Son Güncellenme:

.

Mutfakta olmak oyun oynamak gibi

MasterChef ile gönüllere taht kuran Ebru Has, “Bir işletme sahibi olacağım günleri sabırsızlıkla bekliyorum” dedi

Yemekleri kadar sergilediği davranışları ile de iz bırakan Ebru Has (28), Masterchef anılarını ve gelecek planlarını anlattı. Has, “Annem her zaman okulun daha önce gelmesini istedi fakat bu işi yapacağımı çok iyi biliyordum. Yemek yapmak gerçekten bir eğlence. O yüzden benim için bir evin en önemli yeri mutfaktır “ dedi.

Haberin Devamı

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Aslen Düzce Akçakocalıyım. İstanbul’da doğdum ve büyüdüm. Kadir Kas Üniversitesi Radyo Tv Teknolojisi mezunuyum. Daha sonra tekrar Kadir Has Üniversitesi’nde İstanbul Culinary İnstitute Aşçılık Kursu’ndan mezun oldum. 7 yaşımda voleybol ile tanıştım ve üzücü bir hastalık haberi alana kadar da oynadım.

MasterChef’e nasıl katıldınız?

Masterchef, hem yurt dışı hem yurt içinde hep izlediğim bir yarışmaydı. Aslında katılma amacım kadınların da bu meslekte ne kadar güçlü ve başarılı olduğunu göstermekti. Ve geçen sene aradılar fakat şehir dışında olduğum için bu sene tekrar başvurdum, katılma isteğimi belirttim. Kısmetimiz bu seneymiş diyelim.

Yemek yapmak sizin için ne ifade diyor?

Haberin Devamı

Her noktasında mevcut. Çünkü ben küçükken annem mutfakta harikalar yaratırdı. Bu yüzden hep ona özenip mutfakta olmak istemişimdir. Fakat annem her zaman okulun, dersin daha önce gelmesini istedi. O dönemlerde uzak kalsam da ilerde bu işi yapacağımı çok iyi biliyordum. Yemek yapmak gerçekten benim için bir eğlence. Mutfaktayken kendimi oyun oynuyormuş gibi hissediyorum. Kafam dağılıyor, beni mutlu ediyor. Benim için bir evin en önemli yeri mutfaktır.

MasterChef’in artıları ne oldu?

Çok şey kattı. En basiti yeni dostluklar, yeni arkadaşlıklar, müthiş insanlarla tanışma fırsatı yakaladım. 3 değerli şef ile tanışmamla birlikte iş yapma fırsatına sahip olduk. Okulda bile öğrenemeyeceğimiz yüzlerce reçete öğrendik. Herkese çok şey kattığına eminim.

Hala sporla uğraşıyor musunuz?

Hayatım spor ve mutfak üzerine kurulu. Sporsuz bir günüm yok. Geçmişte uzun bir süre voleybol oynadım. 7 yaşında Eczacıbaşı Spor Kulübü’nde başladım. Daha sonra birçok kulüpte ter döktüm. Ve profesyonel voleybolculuk yaptım. Kanser geçirmemden dolayı voleybolu bırakmak zorunda kaldım. Ancak hiç bırakmadım, çeşitli eğitimler alarak sporun içinde kalmaya devam ettim. Wellness, pilates ve reformer eğitmenliğim var. Şu anda da Levent’te Tanfer Health& Estetic’te kişiye özel ders vermeye başladım. Yani sporsuz herhangi bir günüm yok.

Haberin Devamı

MasterChef’ten görüştüğünüz isimler var mı?

MasterChef’ten sonra gerçekten güzel dostluklar, arkadaşlıklar edindik. Herkesle hemen hemen konuşuyorum. Tanya, Özgül, Uğur, Berk, Ayyüce gibi dostlarım oldu. Dediğim gibi Furkan, Emir, Berker, Eray hepsiyle hala iletişim halindeyiz.

Hayatınızdaki kırılma noktası neydi?

Benim hayatımdaki kırılma noktasının en büyüğü Masterchef oldu. Hedeflerime giden yolu bana açtı ve bu sayede bu yolu daha hızlı geçmemi sağladı.

İleriye dönük planlarınız neler?

Herkes gibi tabiki bu meslekte gelmek istediğim noktalar var. Pandemi sebebiyle şu anda çok bir şey yapamasak da kendimi ait bir mutfak kurmak için kolları sıvadım. Orada çok değerli insanları ağırlamak istiyorum. Kesinlikle bir işletme sahibi olmak istiyorum. Bu hep hayalimdi. Umarım bir gün bunu gerçekleştirme fırsatım olur.