Ege Müzeye 200 bin Avro hibe

Müzeye 200 bin Avro hibe

18.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konak Belediyesi’nin Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde uygulanan “Tarihin Tanıkları Oyuncaklar” projesi, Avrupa Birliği tarafından en başarılı proje seçilerek hibe almaya hak kazandı...

Müzeye 200 bin Avro hibe

Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, ‘Tarihin Tanıkları Oyuncaklar’ isimli projesi ile yüz yarışmacıyı geride bırakarak başarılı ilk yirmi proje arasından ilk sırayı proje ortağı olan Polonya ile paylaştı. Konak Belediyesi ve proje ortağı Polonya Kielce Oyun ve Oyuncak Müzesi 200 bin Avro kazandı.

Ortak çalışma yapıldı
Kielce Oyun ve Oyuncak Müzesi ile Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nin işbirliğinde sürdürülecek olan proje ile Avrupa Birliği ülkeleri ve Türkiye arasındaki kültürel önyargıların ortadan kaldırılması hedefleniyor. Ayrıca, proje kapsamında karşılıklı anlayış ve diyaloğun gelişmesine kolaylık getirilecek, oyuncak müzeleri arasında diyaloğu geliştirilip, ortaklık oluşması sağlanması amaçlanıyor.
Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Veli Şakır, Uluslararası Kukla ve Gölge Oyunları Birliği ile Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nün de proje destekçileri olduğunu belirterek, 27 Ekim 2011 tarihinde başlayan projenin 27 Ekim 2012’de tamamlanacağını söyledi. Kielce Oyun ve Oyuncak Müzesi Müdürü Maciej Obara, müzelerinin Polonya’daki en eski müze olduğunu vurgulayarak, “Proje ile Türkiye ve Polonya’daki çocuklar birbirlerini daha iyi tanıyacak” dedi.

Yazarlar