Ege Narko Tim’e polis desteği

Narko Tim’e polis desteği

28.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Narko Tim’e polis desteği

İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Medicalpark İzmir Hastanesi’nde ‘Narko Alan’ projesini anlattı “Konak’ta 17 mahallede 126 nokta belirledik. Şu ana kadar 10 binden fazla suçlu tutuklandı” dedi

Haberin Devamı

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Medicalpark Hastanesi’nde, kentte uyuşturucunun önüne geçmek amacıyla 9 aydan bu yana uygulanan ‘Narko Alan’ projesini anlattı. İzmir’de 2016’da göreve başladığında 800 torbacı olduğunun belirlendiğini açıklayan Aşkın, “2017’de 850, 2019’da 900 torbacı yakalandı. Bu sayı bitmiyor, yeni satıcılar geliyordu. Alsancak’tan bir içici sadece 5 dakika yürüyerek uyuşturucuya yani Ege Mahallesi’ne ulaşıyordu. Tek çare alanı tutmaktı. Önce gelen ihbarları değerlendirip bir harita çıkardık. Konak’ta 17 mahallede 126 nokta belirledik. 9 ay önce çeşitli birimlerden 10 bin 70 polisimiz sahada görevlendirildi. 10 binin üzerinde uyuşturucu kullanan ya da satıcılığı ile aranan şahısı yakaladık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Buca, Karabağlar, Örnekköy

Projenin tüm Türkiye’ye örnek olduğunu ifade eden İl Emniyet Müdürü Aşkın, “Cumhurbaşkanımız ve İç İşleri Bakanımız bizleri kutladı, örnek proje olarak gösterildi. Şimdi Bakanlığımız tarafından destek amacıyla İzmir’e 1500 polis verilecek. Buca, Karabağlar ve Örnekköy’de kuracağız. Tüm kurum ve kuruluşların birlik olması gerekiyor. İzmir’de binlerce uyuşturucu bağımlısı var ama tedavisi için ayrılan yatak sayısı kısıtlı. Spor, sanat ya da bilim alanlarındaki toplumsal projelerle de gençlere umut vermemiz, doğru hedefler koymamız gerekiyor” dedi.

Evlerin altına geçit yapmışlar

Uyuşturucu kullanımı ve satışı konusunda toplumun dezavantajlı bölümünün hedef kitle olarak seçildiğine değinen Aşkın, “İzmir’de nüfusun 1 milyon 200’ü Doğu Anadolu ya da Güneydoğu’dan göç edenlerden oluşuyor. 230 bin Roman vatandaşımız, 250 bin göçmen vatandaşımız var. Tacircilerin hedefi onlar. Son 9 ayda Romanların yaşadığı Ege Mahallesi’ne yaptığımız baskınlarda alttan geçitlerle birbirine bağlı 3-4 ev belirledik. Kapılarını kırıp girmeye çalışırken oralardan kayboluyorlardı. Bu ailelerden 17’si İzmir’den taşındı. Şimdi bu hoktalar izmir’in en temiz mahalleleri oldu” ifadelerini kullandı.