Ege Narlıdere’nin tamamı doğalgazla buluşuyor

Narlıdere’nin tamamı doğalgazla buluşuyor

28.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmirgaz Narlıdere’ye doğalgaz vermek için çalışmaya törenle başladı.

Narlıdere’nin tamamı doğalgazla buluşuyor

Huzur Mahallesi’nde yapılan törene, Kaymakam Osman Aslan Canbaba, Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmirgaz Genel Müdürü H. Burçin Yandımata, Genel Koordinatör Halil Tataş, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Genel Müdür Yandımata, Narlıdere’nin tamamının ekim ayına kadar doğalgaza kavuşacağını söyledi, “Narlıdere’de altyapı çalışmalarımız aynı anda üç noktadan başladı. 9 kilometre çelik hat, 65 kilometre polietilen hat döşeyerek, toplam 1750 binayı doğalgazla buluşturacağız” dedi.
Başkan Batur ise, doğalgazın Narlıdere’ye gelmesinin Narlıdere’ye önemli katkılar sağlayacağını ifade ederek, “Çalışmalar yaz süresince hızla ilerleyerek tüm bölgelere ulaştırılacak. Doğalgazla birlikte Narlıdere’nin ısınma sorunu kalmayacak. Narlıdere ve Narlıdereli vatandaşlarımız daha solunabilir bir havaya kavuşacaklar” diye konuştu.
Kaymakam Canbaba ise, “Bu önemli bir hizmettir. Bu hizmeti Narlıdere’ye getiren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Daha sonra tören alanında bulunan doğalgaz taşıyıcısı çelik borulara Kaymakam Canbaba, Başkan Batur ve Genel Müdür Yandımata tarafından ilk kaynak atıldı.

EXPO için ilk toplantı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından, seçim bildirgesinde açıklanan İzmir’in Expo 2020 adaylığının, İzmir’deki ilk toplantısı 30 Nisan Cumartesi günü Balçova Termal Otel’de yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ile Uluslararası Sergiler Bürosu (BİE) Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanlığı Yurtdışı Tanıtım Daire Başkanı Necil Nedimoğlu’nun katılacağı toplantı İzmir Kalkınma Ajansı Koordinatörlüğü’nde gerçekleştirilecek. Expo 2020 adaylığı için oluşturulan geçici takip kurulunun da katılacağı toplantıda bundan sonra izlenecek sürecin ele alınması bekleniyor.