Ege Nazilli’den 14 ülkeye gelinlik

Nazilli’den 14 ülkeye gelinlik

02.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nazilli’de 20 yıldır faaliyet gösteren Zümrüt Gelinlik firması, 115 personeliyle ayda binin üzerinde gelinlik üreterek dünyanın 14 ülkesine satıyor.

Nazilli’den 14 ülkeye gelinlik

Zümrüt Gelinlik’in sahibi Aytekin Kaplan, 20 yıl önce açtıkları bir mağazadan bugün 95 bayisi olan bir firma haline geldiklerini söyledi. Nazilli’deki mağazada 35 kişinin çalıştığını, 80 kişinin de evlerinden üretime destek verdiklerini kaydeden Kaplan, günde 40 gelinliğin bitirildiğini belirtti. Aylık üretimlerinin bin gelinlik olduğunu ve bunu üç bine çıkarmaya hazırlandıklarını kaydeden Kaplan, “Gelinlik kumaşlarını İstanbul ve Bursa’dan alıyoruz. Gelinliğin vazgeçilmesi dantellerin bir kısmını atölyede üretiyoruz. Bir kısmını da yine Bursa’dan getirtiyoruz. El emeği göz nuru gelinlikler genç kızlarımız tarafından beğeniliyor” dedi.

Haberin Devamı

İngiltere de eklendi
Kaplan, “ABD, Kenya, Uganda, Güney Afrika, Tunus, Libya, Fas, Mısır, Filistin, Kazakistan, Hırvatistan, Makedonya ve Kosova’ya ihracat yapıyoruz. Son olarak İngiltere de eklendi. Fiyatlar 200 ile 600 dolar arasında” dedi.