Ege “Ne bakıyorsun lan?” cinayeti sanığı yargıda

“Ne bakıyorsun lan?” cinayeti sanığı yargıda

23.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde geçen aralık ayında, Fırat Erbakış tarafından bıçaklanan yeni evli Gökhan Düzgün hayatını kaybetmiş, Erbakış teslim olmuştu.

“Ne bakıyorsun lan” cinayeti sanığı yargıda

Sanığın “kasten adam öldürmek”ten müebbet hapis cezası istemiyle yargılanması için dava açılmıştı. Duruşmada bir parka içki içmeye gittiklerini anlatan Erbakış, bir ara arkadaşlarının yanından uzaklaştığını, yalpalayarak yürürken karşıdan gelen tanımadığı bir kişiyi kendisine “Ne bakıyorsun lan?” diyerek küfür ettiği için bıçakladığını söyledi, “Amacım öldürmek değildi” dedi. Mahkeme, sanığın tutukluluğunun devamına karar verip duruşmayı erteledi.


Avukatın banka masrafı zaferi
İzmir Barosu avukatlarından Ulaş Aygün, hamiline yazılı çeki tahsil etmek isteyen babası Ergin Aygün’den masraf adı altında 26.25 TL kesinti uygulayan bankaya karşı açtığı davayı kazandı. Hakim Ahmet Caner, günümüz koşullarında bilgisayarın bir düğmesine basılmakla bir bankanın tüm şubelerindeki her türlü hesabın miktarı ve karşılığını görmenin mümkün olmasıyla, yapılan kesintinin masraf bedeli olarak kabulünün mümkün olmadığına ve banka işlemi sırasında davacıya verilen herhangi bir hizmetin söz konusu olmadığına kanaat getirdi, kesinti ücretinin geri ödenmesine hükmetti.

Oğlunu öldüren babaya müebbet
İzmir’in Urla İlçesi’nde Ali Demir (60), geçen yıl kasım ayında oğlu Bülent (27) ile otomobili kullanma yüzünden tartışıp, av tüfeğiyle ateş etmiş, ağır yaralanan oğul Demir hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını yitirmişti. Akrabaları tarafından darp edilen ve iki kolu kırılan baba Ali Demir, linç edilmekten polis tarafından kurtarılmış, hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Eşi Günnur Demir’in tanık olarak dinlendiği ilk duruşma Ali Demir’in tutukluluk halinin devamına karar verilip ertelendi. n İZMİR?DHA

Yazarlar