Ege Nehir, İzmir’in gururu

Nehir, İzmir’in gururu

01.08.2017 - 04:20 | Son Güncellenme:

TAKEV Okulları öğrencisi Nehir Özzengin, Uluslararası Ischia Piyano Yarışması’nda 2. olarak önemli bir başarıya imza attı

Nehir, İzmir’in gururu

TAKEV İlköğretim Okulları 7. sınıf öğrencisi Nehir Özzengin, 5 yıl önce burslu olarak kazandığı Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müzik Akademisi’nde klasik piyano eğitimi almaya başladı.

Haberin Devamı

5 yılda 4 büyük ödül

5 yıla 4 uluslararası ödül sığdıran Nehir, Uluslararası Mozart Academy Piyano Yarışması’nda 2.’lik ve 3.’lük, Belçika’da düzenlenen Uluslararası Cesar Frank Piyano Yarışması’nda 2.’lik ve son olarak 26 ülkeden 80 yarışmacının katıldığı Uluslararası Ischia Piyano Yarışması’nda 2.’lik ödüllerinin sahibi oldu.

Dünya derecelerinin peşinde koşsa da henüz akustik bir piyanoya sahip olamadığını belirten Nehir, “İleride tüm dünyayı dolaşarak konserler vererek müziğimi ve ülkemi herkese tanıtmayı hayal ediyorum. Ayrıca, çalışmalarımı evde de rahatça sürdürebilmek için iyi bir akustik piyanoya sahip olmayı çok istiyorum” diye konuştu.

Müzikle ilgili hayallerinin olduğunu da kaydeden genç piyanist, “Tüm dünyayı dolaşarak konserler vermek istiyorum. Böylece müziğimi ve ülkemi herkes tanıyabilir” ifadesini kullandı.