Ege Niko’nun kamerasından Japonya manzaraları

Niko’nun kamerasından Japonya manzaraları

02.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ünlü fotoğraf sanatçısı İzmirli Niko Guido, dünyayı fotoğraflamaya devam ediyor.

Niko’nun kamerasından Japonya manzaraları

Geçen ay Küba’da fotoğraflar çeken Guido, İzmir’e döner dönmez ayağının tozuyla Japonya’nın başkenti Tokyo’ya gitti. Uluslararası fotoğraf sanatçılarıyla bir sempozyuma katıldığını söyleyen Guido, “15 günde 3 bine yakın fotoğraf çekme imkanı buldum. Çok keyifliydi. Bu fotoğraflardan bir sergi açacağım. Ayrıca, yakın dönemde Irak Savaşı’nda yaralanan askerleri çekmek için Ürdün’e, ardından Burma ve Barcelona’ya fotoğraf gezilerim olacak...” dedi.

Haberin Devamı

ESİAD Club House Sicimoğlu ile açıldı
EGE Sanayiciler ve İşadamları Derneği (ESİAD) binasında ESİAD Club House, Ayhan Sicimoğlu’nun katıldığı bir kokteylle hizmete girdi. Sicimoğlu’nun Küba fotoğrafları ve yöresel içki Majito sunumuyla renklenen kokteylde dernek üyeleri bir nebze olsa da iş yoğunluğundan uzaklaştı. ESİAD Başkanı Sıtkı Şükürer “Club House, dernek üyelerinin toplantılar sonrasında bir araya gelerek daha rahat bir ortamda iletişim kurmalarına olanak sağlayacak.” dedi.

Tilbe, sözünü tuttu cumartesi İzmir’de
İzmir’in gözde canlı müzik mekanı Mischka Live, ünlü isimleri eğlenceseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Kurban Bayramı’nda sahne alan ve yoğun ilgi sonucu içeri giremeyen hayranları için tekrar sahne sözü veren Yıldız Tilbe, 4 Aralık Cumartesi günü yine en güzel şarkılarını seslendirecek. Ünlü sanatçı Yıldız Tilbe, şarkılarının yanı sıra sahne performansı ve tarzı ile de eğlenceye eğlence katıyor.

Haberin Devamı

Lezzetli ev yemeğinin adresi
Karşıyaka’da beş yıldır hizmet veren Sibel Ev Yemekleri, lezzetleriyle İzmirlilerin beğenisini kazanıyor. Sibel Kesmez’in sahibi olduğu mekanın şirin dekorasyonu da dikkat çekiyor. Sebzeleri ve salçaları köylülerden özel olarak getirttiklerini belirten Kesmez, günde yedi çeşitten fazla yemek çıkarmadıklarını söyledi. 30 senedir turizm sektöründe görev yapan Hilton patentli aşçı olan Sibel Kesmez, “Yemek yapmak benim için bir hobi. Zaten o yüzden bu kadar ilgi çekiyor ve lezzeti ile öne çıkıyor” dedi.

Ressam Taner’den Çalıkuşu’nda sergi
Açıldığı günden beri büyük ilgi gören Karabağlar Belediyesi Çalıkuşu Kongre ve Sergi Salonu, ressam Neşe Taner’in de tercihi oldu. Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün de katıldığı Taner’in resim sergisinin açılışı, birçok sanatseveri bir araya getirdi. 18 eserin yer aldığı, ikinci kişisel sergisini açan Neşe Taner’in eserleri 9 Aralık’a kadar görülebilecek. Ressam Taner, Belediye Başkanı Kürüm ve çalışma arkadaşlarına verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti.

Aşkını hücre hücre tablolarda yaşıyor
Sanatçı dostu Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde Ressam Orhun Oruk’un “Yaşadıkça Aşk” resim sergisini açtı. Çok sayıda sanatseverin katıldığı sergide Oruk’un 43 yağlıboya eseri beğeniye sunuluyor. “Aşktaki soyut ve gizem benim hayatımdır. Hayal gücümle doğaya sarılıyorum, ‘Uzat ellerini beni bilinmeyene götür’ diyorum. Aşkı hücre hücre yaşamak istiyorum...” diyen Oruk’un eserleri 3 Aralık’a kadar gezilebilecek.

Haberin Devamı

İzmirli karikatürist uluslararası jüride
Mustafa Yıldız, “Filistin” konulu 2010 Naci El Ali Uluslararası Karikatür Yarışması’nın jüri üyesi oldu. İzmirli karikatürist Yıldız’la birlikte, Filistin’in ilk kadın direnişçilerinden, 1968 yılında uçak kaçırmasıyla gündeme gelen Leyla Halid, Ürdün’lü çizer Nedal Hasem, Brezilya’dan Carlos Latuff gibi isimler de seçici kurulda yer aldı. 41 ülkeden 258 eser arasındaki Büyük Ödülü, Gazze’den katılan Omayya Joha kazandı.

Kermesin geliri, Çocuk Onkolojisi Servisi’ne
TAKEV Okulları ile Alman Konsolosluğu’nun her yıl düzenlediği Noel Kermesi, TAKEV İlköğretim Okulu Narlıdere Kampusü’nde kalabalık davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleşti. Velilerin ve konsolosluk çalışanlarının aileleriyle birlikte büyük ilgi gösterdiği organizasyonda, yaklaşan yeni yıl neşe içinde kutlanırken aynı zamanda anlamlı bir yardımlaşma ve dayanışma sergilendi. Kermeste elde edilen gelirin tamamının Ege Üniversitesi Çocuk Onkolojisi Servisi’ne bağışlanacağı belirtildi.