Ege Nisa, yardım eli bekliyor

Nisa, yardım eli bekliyor

02.07.2017 - 03:40 | Son Güncellenme:

Beyin felciyle doğan, bu nedenle yatağa bağımlı yaşayan 6 yaşındaki Nisa, annesinin gözü önünde eriyor. Anne Zana Turan, Valilik izniyle yardım kampanyası başlattı

Nisa, yardım eli bekliyor

Anne karnındayken Serebral Palsi (beyin felci) geçiren 6 yaşındaki Nisa Turan, yatağa bağımlılığından kurtulmak için yardım bekliyor. Kızının 7.5 aylık hamileyken beyin felci olduğunu öğrenen anne Zana Turan, her şeyi göze aldı, yeni bir hayata başlama umuduyla minik Nisa’yı doğurdu. Devletten aldığı maddi destek ve boşandığı eşinden aldığı 350 lira nafakayla geçimini sağlamaya çalışan Zana Turan, engelli kızıyla Buca’da tek odalı bir kapıcı dairesinde yaşamını sürdürüyor. Yüzde 98 engelli, beyin felci ve epilepsi hastası olan Nisa, skolyoz, kemik erimesi ve bacak kısalığı gibi birçok sağlık sorunuylada mücadele veriyor. Tedavi süresinde günde yaklaşık 25 epilepsi nöbeti geçiren Nisa’nın, ‘ketojenik diyet ‘tedavi yöntemiyle nöbet sayılarında azalma oldu.
Umut kampanyası
Maddi durumu nedeniyle kızının tedavisi için gerekli olan ilaç ve gıda masraflarını karşılayamayacak duruma geldiğini belirten anne Turan, “İlaç masrafları aylık 500-600 lirayı buluyor. Kızımın yatağa bağımlı olmaması ve acılarının bir nebze de olsa dinmesi için bir dizi ameliyat geçirmesi ve fizik tedavi görmesi gerekiyor” dedi. Tek isteğinin kızının yaşam kalitesini artırmak olduğunu dile getiren Turan, kızının ameliyat ve tedavi masrafları için İzmir Valiliğine başvurarak yardım kampanyası başlattığını vurguladı. Sosyal medya üzerinden devam eden kampanyayla toplamayı hedeflediği 150 bin liranın bacak kısalığı, skolyoz ve kemik erimesine karşı ameliyatlar ve fizik tedavileri uygulamalarında kullanılanacağını anlatan Turan, şöyle konuştu: “Nisa ayağa kalksın, kemik erimesinden kurtulsun, en azından acıları azalsın istiyorum. Kendi başına oturması bile benim için bir mucize olacak. Kızıma umut olmaları için iş adamlarından destek bekliyorum” diye konuştu.