Ege Notalar arasında izini sürüyoruz...

Notalar arasında izini sürüyoruz...

10.12.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de düzenlenecek özel konserde, Atatürk’ün sevdiği bestecilerin yeniden düzenlenmiş klasik müzik eserleri ve Ulu Önder için anlamları dile gelecek.

Notalar arasında izini sürüyoruz...

Milliyet Gazetesi ve Milliyet Sanat dergisi, Cumhuriyetin 100. yılında Mustafa Kemal Atatürk’ü klasik müzikle anlatmayı ve anlamayı hedefleyen çok özel konsere imza atıyor. “Atatürk’ü Anlamak” başlıklı konser, 13 Aralık Çarşamba saat 20.00’de İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. Cihat Aşkın, Cana Gürmen, Faik Mansuroğlu ve Burcu Hancı, gecede Atamızın çok sevdiği Türk ve yabancı bestecilerin yeniden düzenlenmiş klasik müzik eserlerini seslendirecek. Cihat Aşkın, her parça öncesi çalınacak eserin Atatürk için önemi üzerine bir açıklama da yapacak.  

Haberin Devamı

Puccini’nin Tosca operası   

Sanat yönetmenliğini Kemal Küçük’ün üstlendiği konser kapsamında; Atatürk’ün Kolağası rütbesiyle Bulgaristan’da ilk kez canlı izlediği opera olan Puccini’nin “Tosca” operasında Cavaradossi’nin aryasından etkilenerek ağlaması ve duygularını “Balkan Savaşı’nda bizi neden yendiklerini anladım. Burada opera sanatı var, bizde de olmalı” sözleriyle ifade etmesi gibi anekdotlar dinleyicilerle paylaşılacak. 

Bozkırın Sesi sahnede

Gecede Muammer Sun’un “Cumhuriyet” filminin müzikleri içinde yer alan ve Burcu Hancı’nın ağustos ayında ABD’deki Walt Disney Concert Hall’da büyük orkestra eşliğinde seslendirdiği “Bozkırın Sesi” adlı bölüm de piyano ve keman eşliğinde dinleyicilerle buluşacak. Kültür sanatın büyük destekçisi Mey|Diageo’nun katkılarıyla düzenlenen “Atatürk’ü Anlamak” konserinin biletleri Mobilet’te ve Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi gişesinden temin edilebiliyor.