Ege O bir efsaneydi

O bir efsaneydi

08.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

4 yıl üst üste şampiyon oldu, 103 maç aralıksız kazanarak rekor kırdı. Yönetimin küçülme politikası yüzünden takım sıradanlaştı; sonunda 18 yıllık hocası da pes etti

O bir efsaneydi

Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi’nde bir dönem fırtına gibi esen İzmir BŞB, maziyi mumla arıyor. 1996’da faaliyete başlayan, 1997’de çıktığı Süper Lig’de 2000’den itibaren dört sene üst üste şampiyon olan, 103 maç aralıksız galip gelerek bu alanda erişilmez bir rekor kıran, 2003’te Andre Wergauven Kupası’ndan ikincilikle dönerek tarihe geçen mavi-beyazlı ekip, Galatasaray, Beşiktaş gibi devlerle girdiği rekabette yenik düştü. Yönetimin küçülme politikası yüzünden as oyuncularını rakiplerine kaptıran İzmir BŞB, 18 yıllık antrenörü Harman Yazıcıoğlu’nun istifa etmesiyle en büyük darbeyi yedi.

Şampiyonluk çok uzak
“Avrupa’da şampiyonluk hedefeleyen vizyon artık yok” diyen Harman Yazıcıoğlu, kendilerine ayrılan bütçenin aylık 7 bin 150 TL’ye düştüğünü belirterek, “İzmir’in sembol bir takımı tarihe karışıyor. Çok üzülüyorum” dedi.

Haberin Devamı

60 bin TL lazım

Harman Yazıcıoğlu, “Zaten belediyeler belli sayıda engelli çalıştırmak zorunda. Çoğu bu sayıyı tutturamadıkları için ceza ödüyorlar. Ben diyorum ki, bu cezayı ödeyeceğimize, sporcuları kadrolu gösterelim. Ayda 60 bin lirayla yine şampiyon oluruz” diye konuştu.

Mine Piriştina hosteslik yaptı

Harman Yazıcıoğlu, “Olayı özetleyen bir hikaye anlatayım: İskenderun deplasmanına gidecektik. Rahmetli başkanımız Ahmet Piriştina’nın eşi Mina Piriştina geldi. ‘Ben de sizinle geleceğim’ dedi. Uzun sürecek bir otobüs yolculuğu yapacağımızı söylememize rağmen, bize katıldı. Yolda, yanında getirdiği kuru pasta, kek ve çörekleri bir hostes gibi tek tek oyunculara dağıttı” dedi